2010. máj. 22.

Diós rakott túrós rétes

Az az igazság, hogy azért készítettem így, mert csak fél kiló túró volt itthon és fel kellett tuningolnom, hogy több legyen, viszont legközelebb feltétlenül kell egy kiló, hogy jó sok töltelék legyen benne, a másik, hogy nekem általában a sima csavart rétes kidurran :) Viszont finom gulyáslevest készítettem és nem volt gyorsabb és tartalmasabb desszert ötletem mellé. Most leírom a fél kilós változatot. Közepes tepsihez méretezve. Kb. 10 perc alatt kész a munka fázis.
500g túró – 2 cs. vaníliás cukor – fél citrom reszelt héja és leve – 130g cukor (vagy ízlés szerint) – 1 tojás – 5 dkg margarin – 1 főzős vanília puding – 3 kanál búzadara – csipet só – réteslap – margarin a kenéshez – 3 marék dió
A diót apróbb darabokra törjük, majd megpirítjuk. A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a többi adalékot. A tepsit kikenjük és előkészítjük a rétest. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne száradjon ki. Munka közben minden egyes lapot megkenünk olvasztott margarinnal. A tepsi aljára méretre szabva (lehet egyben egyszerre levágni az oldalából és a megmarad csíkokat is használni) 3 levelet teszünk, majd rá egy adag túró, majd megszórjuk a dióval. Újra három lap rá a túró, dió és a végén ugyancsak 3 lappal zárunk. Előmelegítet sütőben 180 fokon kb. 3/4-1 órát sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk be fóliával. Frissiben melegen a legfinomabb.

10 megjegyzés:

Alexa írta...

Ennék egy ilyen tuningos szeletkét belőle!:)))

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Na ez nagyon finom lehet!!!!Turo,dio....mi lehet jobb???

Gál Edith írta...

Hogy ez milyen jól éz kiiii!!!
Na,akkor -ha lehetséges- most azonnal kérek szépen egy szeletet!
Nyitom az ablakot:))

Juci írta...

A sok krém után én is megkivántam, olyan jól néz ki!

Livi írta...

Nyammmi :) Túrós süti mindig jöhet :D

Jade írta...

Hihetetlenul kreativ vagy! Mindig orom hozzad benezni, mert valami ujat mindig talalok!
Szep hetveget Nektek!

családi tűzhely írta...

Nagyon guszta!

Dia írta...

Igazad van! Minek tekergetni?

Andi/cuki írta...

Szuper lehet szerintem is, jöhetne hozzánk is, beengednénk!:-))

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, nagy öröm olvasni hozzászólásaitokat :))