2010. máj. 15.

Epres tiramisu


Nos elérkezett az idő, hogy én is készítsek tiramisut. Még sosem tettem és most elsőként epresnek álltam neki. Igaz volt is okom, mert vendégségbe voltunk hivatalosak, ahova is mi vittük a desszertet. Emiatt elnézést a képek minőségéért, de vendégségben nem tudott a modellem fényképezkedni. Így a tányérom már igen csak megcsócsált tartalmát tudom csak bemutatni :))))) Recept a Nők lapja konyhából való


2 tojássárgája – 25 dkg mascarpone – 10 dkg fehér csokoládé – 2 dl tejszín – 20 dkg eper – 1 csomag babapiskóta – 2 dl tej – 2-3 evőkanál cukor – vaníliás cukor – picike fahéj – 2 marék eper – 10 dkg cukor - habfixáló

A tejet a 2-3 kanál cukorral felmelegítjük, de ne legyen forró (én mikróban csináltam), csak a cukor olvadjon fel. A babapiskótákat belemártogatjuk a cukros tejbe, majd elfektetjük a formánkba. Lehet jénai, tepsi, tortaforma, vagy őzgerinc. Bármi :) A tojássárgáját a 10 deka porcukorral habosra keverjük, majd a mascarpónéval tovább folytatjuk. A habfixálóval habbá vert tejszínnel lazán összekeverjük, majd az előre felolvasztott és kihűtött csokit is beletesszük. A csokihoz olvasztáskor tehetünk egy korty tejet. Az egésznek a végén, mehet a kockákra vágott eper és azt is belekeverjük. Ráöntjük a piskótára, majd rá egy sor új piskóta. Hűtőben legalább 3-4 órára tegyük be, hogy megdermedjen.
Na de most rohannom kell, mert megyünk Balatonra eme remek időben :( Drukkoljatok, hogy ne essen. Még szerencse, hogy két nap az egész.

12 megjegyzés:

Alexa írta...

Bianka!Ha meghívlak vendégsékbe csinálsz nekem is ilyen finiséget??:)))

Alexa írta...

akartam írni vendégségbe.bocsánat!

Niki írta...

Viccelsz?!Ez még megcsócsálva is szuper guszta:)

egycsipet írta...

Megcsócsálva is jöhet! :)))

Drukk-drukk! ;)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Csodas!!!En a kaves tiramisu-t nem szeretem...de ennek sose tudok mondani "nem"!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Bianka,blogomon 3 dij vár rád!!!

Viki írta...

Bianka! Mikor jössz hozzánk vendégségbe? Minden ajtó, ablak nyitva áll előtted :):) Csak gyere mán, mert én még MISUT soha sem csináltam :) vagy nem tudok esetleg róla?

Mónika írta...

Finom lehetett! :))

Brigitta írta...

Bárhol,bármikor,bármilyen,bármennyi!:))))Akár most is!!!!:))

Mary írta...

Én is kérek szépen! :)

Bianka írta...

Köszi-köszi Lányok :))))))
Judit megnézem, köszi :D
Most értünk haza. Esküszöm hurrikán volt a Balatonon :(

pitypang írta...

Bevállalnám:)!!csak kis kóstolót:)!!:)