2010. máj. 9.

Spenót bundáskenyérrel "V"

Nem csak Popeye, de az én nagy-nagy kedvencem is. Nem telhet el hét, hogy legalább egyszer ne egyek belőle. Ha nem itthon, akkor a munkahelyi menzán. Mondjuk azt össze sem lehet hasonlítani a házi koszttal. Ami meg nem mellékes, hogy öt perces elkészítési időről beszélünk a spenóttal kapcsolatban.

Spenót – 3-4 gerezd fokhagyma – olaj – liszt – tej – kenyér – tojás – só vagy ételízesítő – bors
Nem csinálok nagy faxnit az elkészítésével. Készítek egy erősen fokhagymás rántást, majd beleteszem a már előre egy kicsit felengedett spenótot. Sózom vagy ételízesítem, kevéssé borsózom és kis adagokkal felöntöm tejjel. Lassú tűzön készre főzöm. Vagyis kb. öt percig folyamatos kevergetés mellett megfelelő állagúra sűrítem. A besamel-hez tudom hasonlítani. Szeretem, ha sűrű és zöld :)
Majd frissen sütött bundás kenyérrel tálalom. Felvert tojásba mártott kenyér, kisütve forró olajban.

13 megjegyzés:

pitypang írta...

Spenótos lasagnet készítettem...nem mondok semmit:(
Nálunk nem megy a spenót :(
A színe csudaszép,de nem szeretem:(
A bundáskenyér jöhet!! :) :-)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Reg keszitettem spenot-ot.Bundas kenyerrel meg sose....de ezt bissztos hogy hamarosan el is keszitem!!!Szep vasarnapot kivanok!!!

Niki írta...

Gyönyörűek ezek a szinek:)És nagyon szeretjük a bundáskenyeret bár én sóskával szoktam készíteni;-P,és főtt tojással...Ngyon guszta lett a tálalás:)

Dia írta...

A sóska a kedvenc ételem, de bevallom, spenótoto még sosem ettem. Már felcsigáztataok, ezért vettem egy fagyasztott spenótot és meg is csinálom, bár lehet, hogy tükörtojással.

Viki írta...

A sóskát nem szeretem (de ne kérdeuzd meg miért, mert nem tudom), de egy szelet bundáskenyér!!! szánj meg egy jó nagy falattal, most igazán rám fér!!

Livi írta...

A KEDVENCEEEEM :) Ahogy elnéztem a recepted én is pont így készítem! Nyammmiii :) Azt hiszem holnap nekem is ez lesz a vacsim!
Képzeld én nagyon szeretem a menzás kiadást is... de lehet csak azért mert a gyerekkorom menzás ízeit hozza :D

Viki írta...

Hát már tökre becsavarodtam, de nem is csodálom. Még az elején tudtam, hogy spenót :-) de a sóskát továbbra sem szeressem :-)

Adri írta...

Már majdnem nekiálltam a mai ebéd készítésének, de előtte gyorsan körbenéztem. :) Én is éppen spenótot akartam, így ki is próbáltam a Te verziódat! Nagyon fini lett! Remélem Férjnek is ízleni fog! :)
Köszi!

egycsipet írta...

A spenót nekem valahogy nem, bár már régen próbálkoztam. De a sóskát bundás kenyérrel szeretem a legjobban. :D

Gizi írta...

Imádom!!!! Éppen így készítem én is, csak tükörtojást adok hozzá. A múlthéten volt nálunk is. Kifogom próbálni bundás kenyérrel is.:)

Bianka írta...

Köszi LÁnyok!
Andri remélem férjnek ízlett
Aki meg nem szereti :( annak majd készítek sóskát, bár nem kóstolom meg, mert engem azzal lehet kikergetni a világból :)))))

Ami írta...

Nagyon nagyon szeretem! Minden nap megenném a spenótfőzeléket :)

Juci írta...

A vasárnapi ebédünket fotoztad le! Csak a feltét volt más, bécsi szelet!