Már van egy bejegyzésem csirkével, de most elkészítettem a hagyományosabb sertés változatát is egy különbséggel, hogy nem volt itthon sima apró szemű rizs, hanem csak basmati. De az ízén semmit nem változtat, csak a formája hosszúkásabb és vékonyabb. Még mondhatnám, hogy direkt, mert ez adja a különlegességét :))) De egyébként a Bácskai miért Bácskai?
Fél kiló sertés lapocka vagy comb – 2 ujjnyi szalonna – 2 fokhagyma – 1 nagy-nagy hagyma – 1 paprika – 1 paradicsom – pirospaprika – só – bors – majoránna – egy ¾ bögrényi apró szemű rizs (ami nekem nem volt)
A kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd sorban rátesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Ha megdinszteltük, jöhet rá a bors, majoránna és pirospaprika. Az egészet felöntjük egy bögre vízzel, hogy ne égjen oda. Hagyjuk rotyogni, míg előkészítjük a kockákra vágott húst. Majd bele az alapba és lassú tűzőn még víz és só vagy ételízesítő hozzáadásával majdnem készre főzzük. A végén az átmosott rizst, meg annyi vizet, hogy a végére felszívja és ne maradjon leves készre főzzük. Inkább többször pótoljuk. Aki szereti a csípős, zöldpaprikával is fel lehet turbózni.
17 megjegyzés:
Hú de szeretjük. Ma csinálok is.:))
Rizseshús! Szuper, imádom!
Koviubival... :D
(Amiért a szegedi halászlé szegedi? :D)
Rég nem készítettem ilyent,de jó hogy eszembe jutattad!
De rég csináltam már ilyet! Miért is? Pedig imádom a bácskait, vagy a fehér rizses húst, rizses zúzát, csirkemáj rizottót...
Bianka,ez naon guszta lett...:)))
Ezer éve nem készítettem b.rizseshúst. És milyen guszta! Meghoztad hozzá a kedvem :)
Mi is imádjuk....nem tudok annyit főzni hogy elég legyen. Nagyon guszta!
nyamm :)
Köszönöm
Ha nem is recept miatt, de ötlet szempontjából örülök, hogy sokatoknak eszébe jutattam :)
Nagyon guszta, én is nagyon szeretem! Ma ez az ebédem, igaz szárnyasból... ;o)
De régen főztem ilyet. Köszi a tippet. Nagyon guszta lett.
Ági
Nagyon fini!
Nagyon szuperül néz ki! :) Guszta!
Nagyon guszta!!! Jó hogy emlékeztetsz rá, már úgyis régen volt nálunk.:)
Köszönöm :)
Szerintem a paprika paradicsom miatt bácskai. Nem borsó meg gomba van benne, hanem ezek a "déli" zöldségek.
Ezt bizony mi is nagyon szeretjük, s milyen régen főztem ? Tényleg jó ötlet, mert már nem tudk mit kitaláni. Guszta és imádjuk.
Megjegyzés küldése