Én ettem a falafelt, férjnek meg készítenem egy emberibb ételt, amit befogad az ő szervezete is :))) Direkt hasonlóra gyártottam, hogy a feeling meglegyen, hogy egyformát eszünk. Azért nekem is le-le csúszott, egy-két húsos golyó. Hasonló a fasírthoz, de mégis más. Nem csak salátával vagy körettel ehetjük, hanem mártással, vagy mártogatóssal. A paradicsomos, tejfölös és bő fokhagymás öntetek illene hozzá.
40 dkg darál hús (lehet sertés, pulyka..) – 2 zsemle – 1 tojás – só – bőven bors – csipet pirospaprika – mivel friss egy egész fej fokhagyma – bőven petrezselyem – csipet majoránna – liszt
A darált húst, összekeverjük az előre beáztatott és kinyomkodott zsömlével, tojással, majd fűszerezzük, sóval, csipet majoránnával, bőven borssal, de kivételesen csak egy csipet pirospaprikával és ne úgy, mint a fasírtnál. Szórjuk meg sok-sok petrezselyemmel, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Készítsünk kis dió nagyságú golyókat, forgassuk lisztbe, épphogy csak érje, majd forró olajban süssük ki. A felét befűszerezve lefagyasztottam egy következő akcióra.
2010. jún. 29.
Húsgolyók, a falafel helyett :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Mindkettő finom lehetett, én nem tudnék választani, imádok minden fasírtfélét.:)
Fincsi! :))
Gondolom simán befogadta a férjed szervezete... :D
Na, ez már nekem is jöhet!
"Befogad a szervezete" Hihihi, ez jó!
Nu am inteles prea bine ce e dar chiftelutele trebuie sa fie tare bune!o zi buna!
Köszönöm finom volt :)
A husisat választanám:D:)
Nekem jöhet mindkettő, de a husis inkább, mert azt még nem kóstoltam!:-)
Milyen jó kis ötleteid vannak!
Küldök mindnekinek egy adaggal még van a fagyasztóban is :)
Nagyon jól néz ki:)
Én arra lennék kíváncsi, hogy amibe belecsavartad tészta, az hogy készült?:)
Fenn van a blogon recept esetleg?:) Vagy készen vetted?:)
Megjegyzés küldése