2010. jún. 29.

Húsgolyók, a falafel helyett :)

Én ettem a falafelt, férjnek meg készítenem egy emberibb ételt, amit befogad az ő szervezete is :))) Direkt hasonlóra gyártottam, hogy a feeling meglegyen, hogy egyformát eszünk. Azért nekem is le-le csúszott, egy-két húsos golyó. Hasonló a fasírthoz, de mégis más. Nem csak salátával vagy körettel ehetjük, hanem mártással, vagy mártogatóssal. A paradicsomos, tejfölös és bő fokhagymás öntetek illene hozzá.

40 dkg darál hús (lehet sertés, pulyka..) – 2 zsemle – 1 tojás – só – bőven bors – csipet pirospaprika – mivel friss egy egész fej fokhagyma – bőven petrezselyem – csipet majoránna – liszt
A darált húst, összekeverjük az előre beáztatott és kinyomkodott zsömlével, tojással, majd fűszerezzük, sóval, csipet majoránnával, bőven borssal, de kivételesen csak egy csipet pirospaprikával és ne úgy, mint a fasírtnál. Szórjuk meg sok-sok petrezselyemmel, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Készítsünk kis dió nagyságú golyókat, forgassuk lisztbe, épphogy csak érje, majd forró olajban süssük ki. A felét befűszerezve lefagyasztottam egy következő akcióra.

9 megjegyzés:

sedith írta...

Mindkettő finom lehetett, én nem tudnék választani, imádok minden fasírtfélét.:)

egycsipet írta...

Fincsi! :))
Gondolom simán befogadta a férjed szervezete... :D

Dia írta...

Na, ez már nekem is jöhet!
"Befogad a szervezete" Hihihi, ez jó!

Gabriela írta...

Nu am inteles prea bine ce e dar chiftelutele trebuie sa fie tare bune!o zi buna!

Bianka írta...

Köszönöm finom volt :)

andi írta...

A husisat választanám:D:)

Latsia írta...

Nekem jöhet mindkettő, de a husis inkább, mert azt még nem kóstoltam!:-)
Milyen jó kis ötleteid vannak!

Bianka írta...

Küldök mindnekinek egy adaggal még van a fagyasztóban is :)

diana írta...

Nagyon jól néz ki:)
Én arra lennék kíváncsi, hogy amibe belecsavartad tészta, az hogy készült?:)
Fenn van a blogon recept esetleg?:) Vagy készen vetted?:)