Nem vagyok az kimondottan édes szájú, inkább a sós és savanyú dolgokat preferálom, de ha csokiról van szó, akkor a fehér csokinak nem tudok ellenállni. Jobban is szeretem a fehér állagú süteményeket :) Na, ez a sütike ilyen, nem bírok neki nemet mondani. Elég tömény, de addig eszem, amíg érem :)))) Pedig nem lenne szabad, hiszen nagyon sokat dolgoztam a mostani kinézetemért, de belefér néha egy tepsi bűnözés.
20 dkg mogyoróvaj (darabos) – 10 dkg vaj – 5dkg mandula – 10 dkg cukor – 20 dkg liszt – 2 tojás – 1 teáskanál vanília aroma – egy teáskanál sütőpor – két kanál tej – két kis tábla fehér csoki
Csokoládémáz: egy kanál vaj – 2-3 kanál kakaópor – ízlés szerinti cukor - víz
A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem kell törögetni és megolvasztani, hanem simán a robotgéppel bele lehet keverni a masszába. Ha nem, akkor mikróban egy kicsit dolgozzunk rá. Én a kamrában tároltam, így ebben a melegben, majdnem, hogy fehércsoki krémként vettem elő.
A cukrot, az olvasztott vajjal, mogyoróvajjal, vaníliával, fehér csokoládéval és tojással habosra keverem. Majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot a mandulával zárva. Egy kisebb tapadásmentes tepsibe (vagy kikent) töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez kb. 20-30 perc. Hagyjuk pár percet hűlni, majd tetszés szerint locsoljuk meg a csokival.
Egy kis edényben megolvasztjuk a margarint, belekeverjük a kakaót és az ízlés szerinti cukrot, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy sűrűbb, de még is folyósan formázható masszát kapjunk. Elég addig forralni, míg a cukor meg nem olvad.
És hétvégére egy ki pace, érdemes meghallgatni én azóta, ezzel fekszem és kelek :)))
20 dkg mogyoróvaj (darabos) – 10 dkg vaj – 5dkg mandula – 10 dkg cukor – 20 dkg liszt – 2 tojás – 1 teáskanál vanília aroma – egy teáskanál sütőpor – két kanál tej – két kis tábla fehér csoki
Csokoládémáz: egy kanál vaj – 2-3 kanál kakaópor – ízlés szerinti cukor - víz
A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem kell törögetni és megolvasztani, hanem simán a robotgéppel bele lehet keverni a masszába. Ha nem, akkor mikróban egy kicsit dolgozzunk rá. Én a kamrában tároltam, így ebben a melegben, majdnem, hogy fehércsoki krémként vettem elő.
A cukrot, az olvasztott vajjal, mogyoróvajjal, vaníliával, fehér csokoládéval és tojással habosra keverem. Majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot a mandulával zárva. Egy kisebb tapadásmentes tepsibe (vagy kikent) töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez kb. 20-30 perc. Hagyjuk pár percet hűlni, majd tetszés szerint locsoljuk meg a csokival.
Egy kis edényben megolvasztjuk a margarint, belekeverjük a kakaót és az ízlés szerinti cukrot, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy sűrűbb, de még is folyósan formázható masszát kapjunk. Elég addig forralni, míg a cukor meg nem olvad.
És hétvégére egy ki pace, érdemes meghallgatni én azóta, ezzel fekszem és kelek :)))
11 megjegyzés:
Eddig csak étcsokis browniet készítettem, valahogy nem mertem a blondiet! De muszáj lesz kipróbálnom :)
Gyönyörű lett nagyon!
Összefutott a nyál a számban :) Fehér csoki rulez!!!! :)
Above és Beyond szintén ;)
Jaj, ez őrületes jó!!!
Ha már bűnözés, akkor az legyen bűn a javából :-)))
Nagyon csinos kis süti! Látom mehetek megint mogyoróvajat venni...
Gyönyörű lett!:-)
Most megyek megnézem, hogy megint eltüntette-e "a ház szelleme" - nektek is van?:-))) a mogyoróvajat, vagy nem és akkor reggel megsütöm!
Köszönöm Lányok!
Tegnap este elfogyott, így a képekből táplálkozom :)
Szellemek általában nálunk is vannak és Biankának hívják :)))
Vannak dolgok, amiért érdemes bűnbe esni. Ez olyan! :))
/Pont olyan báránykám van nekem is,mint a te kiskuktád! :)) /
Feltétlen kipróbálom, isteni lehet!:-))
Minden tiszteletem a Tiéd, hogy ilyen időben sütit sütsz! Csodaszép lett, kedvet kaptam hozzá én is! :))
Most látom, milyen guszta sütit készítettél...! :-)
nagyon jól néz ki!
Megjegyzés küldése