Nagyon gyorsan elkészíthető ebédet kellett összedobnom, mert el kellett mennünk. Bab és kukorica konzerv általában mindig van itthon, mert sosem lehet tudni, mikor van rá szükség, vagy, mikor tör ki a világvége. Na de nem viszem túlzásba, egy hét után éhen halnánk :)))
2 babkonzerv – 1 kukorica konzerv – 1 nagyobb hagyma – 1 kisebb paprika – 1 paradicsom – 1 paradicsom konzerv – 4 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – 1 babérlevél – 1 kanál liszt – olaj – cukor
Készítünk egy alapot. Egy kis olajon megfuttatjuk az apróra szelt hagymát, majd sorba hozzáadjuk az ugyancsak felkockázott paprikát, hagymát és két gerezd fokhagymát. Átpároljuk, megszórjuk borssal, majoránnával, pirospaprikával, babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük egy kis vízzel. Hagyjuk legalább negyed órát rotyogni, hogy az ízek jól összeérjenek, mert a babnak és a kukoricának elég pár perc. Beletesszük a babot, kukoricát, sózzuk vagy ételízesítjük és egy kis konzerv paradicsompürét is belekeverünk, meg még vizet, hogy ellepje. Tegyünk hozzá ízlés szerinti cukrot, hogy ne legyen savanyú. Hagyjuk vagy 5 percet összefőni, majd készítsünk egy fokhagymás rántás és azzal sűrítsük be. Ha van otthon egy kis maradék szalonnabőr, azt is főzzük bele az alapba, hogy legyen egy kis füstős íze.
2 babkonzerv – 1 kukorica konzerv – 1 nagyobb hagyma – 1 kisebb paprika – 1 paradicsom – 1 paradicsom konzerv – 4 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – 1 babérlevél – 1 kanál liszt – olaj – cukor
Készítünk egy alapot. Egy kis olajon megfuttatjuk az apróra szelt hagymát, majd sorba hozzáadjuk az ugyancsak felkockázott paprikát, hagymát és két gerezd fokhagymát. Átpároljuk, megszórjuk borssal, majoránnával, pirospaprikával, babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük egy kis vízzel. Hagyjuk legalább negyed órát rotyogni, hogy az ízek jól összeérjenek, mert a babnak és a kukoricának elég pár perc. Beletesszük a babot, kukoricát, sózzuk vagy ételízesítjük és egy kis konzerv paradicsompürét is belekeverünk, meg még vizet, hogy ellepje. Tegyünk hozzá ízlés szerinti cukrot, hogy ne legyen savanyú. Hagyjuk vagy 5 percet összefőni, majd készítsünk egy fokhagymás rántás és azzal sűrítsük be. Ha van otthon egy kis maradék szalonnabőr, azt is főzzük bele az alapba, hogy legyen egy kis füstős íze.
11 megjegyzés:
Tök jó ötlet!Fini lehet nagyon. :) Még ebben a párosításban nem találkoztam velük. :)
Nagyon guszta :) Lementem, mert nekem is gyakran csak fél órám van a konyhára :)
Lányom kedvence a chilis bab. Ez is hasonló, egytál ételként vagy húsok mellé köretnek nagyon jó lesz, köszi a receptet.:)
Ó,ez tényleg fini lehet és tényleg milyen gyors.Nálam is van itthon mindig bab,mert sose lehet tudni.....:-))))))))))
Amikor megláttam az irányítópulton a képet, egyből sóhajtozni kezdtem, hogy milyen régen is csináltam chilis babot! Aztán elolvastam a címet is. :D
Köszönöm Lányok!
Csipet sajnálom :))))
Imádom a chillis babot és a babfőzeléket. Így még nem ettem, de tuti jó!
Hüm... ilyen még nem ettem, majd ezt is kipróbálom. Nagyon guszta.
Tetszik nekem!:))
Nekem rögtön a chili con carne ugrott be-ez a vega változat :)) Finom lehetett!!!Jöhet a bab is, a kukorica is mindig!
Nagyon jó kis recept. Éppen van itthon babkonzerv, de fogalmam nem volt mit is kezdjek vele. Már tudom, köszi.:)))
Megjegyzés küldése