2010. aug. 4.

Mandulás kókuszos és csokis golyó

Nagyon rég ettem, talán még nem is készítettem, csak keksz szalámit. Abba viszont saját kezűleg összetört keksszel. Most viszont vettem daráltat és jó ötletnek tűnt a golyózás :))). Még jó múltkor a Lidl-ben egy doboz csoki forgáccsal lettem gazdagabb, így annak is eljött az ideje. Tényleg izgalmas kombináció. Igazi vendégváró, vagy családnak egy tökéletes hétköznapi finomság.

100 g sótlan egész mandula – 15 g kókuszreszelék – 500g darált háztartási keksz – 200g margarin – 200g cukor – 100g kakaó – 1 kiskanál fahéj – 2 dl főzött fekete kávé – 2 vaníliás cukor vagy egy negyed kis üveg van. aroma (dr. Oetker 38ml kiszerelés) – ízlés szerinti rum (egy fél kis, dr. Oetker üveggel tettem bele) – kész csokoládé forgács (ha nincs, akkor hideg táblás csokoládéból késsel vagy reszelővel készítsünk)

Az elkészítése tényleg egyszerű. A mandulát egy serpenyőben előpirítjuk. Minden hozzávalót egy tálban elkeverünk. Dolgozhatunk kézzel is. A margarint olvasszuk meg, valamint a masszához tegyünk még 3 kanál kókuszreszeléket, hogy belsőleg is kapjon kókuszos ízt.
Vegyünk a kezünkbe egy nagyobb dió nagyságú adagot és tegyünk a közepébe egy mandulát, majd formázzuk és forgassuk a kókuszreszelékbe vagy csokoládé forgácsba. Tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy dermedjen és állagra és ízre érjen össze.





12 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Egye fene: mindkettőből kérek :-))) Rábeszéltél :-))

Melinda írta...

Nagyon guszták!

Ildy írta...

Takarosak!:)
Eszembe juttattad általános iskolai élményemet, amikor az egész osztály elment az egyik osztálytársunkhoz, és iskolai bulira több száz kókuszgolyót készítettünk. Jó móka volt. Finom, és rém egyszerű megcsinálni.

Livi írta...

Jöhet! :)

Csibe írta...

Mielőtt még Vikivel együtt befalnátok az összeset én is itt vagyok!!!!
Imáááádom!!! :))

Bianka írta...

Köszi
Ok-OK még van elég nagy adaggal sikerült golyózni :))))

gondaanyu írta...

Esetleg cserélhetünk ??

Maimoni írta...

Nagy kedvenc! És az a jó benne, hogy a gyerekek a munka nagyját el is végzik...:))

Mary írta...

Guszták nagyon!

Juci írta...

Nagyon ,nagyon guszták!

Dia írta...

De guszták!!!

Raindrop írta...

Kérek, kérek!
Mindegyikből! :)