Dokinál és Mohánál is láttam a tortát. Hiába étterembe tartottuk a férj 30. családi szülinapját, vettem a bátorságot és ezt vittem magammal felköszönteni. Családnak nagyon ízlett, szerintük ne is rendeljük többet tortát :) Valóban túró rudihoz hasonló az íze. Nem is a munka, hanem a rétegek közti idő a hosszadalmas. Viszont még mindig nem állok a torta szépségek magaslatán és elég csúnyácska lett, főleg, hogy túl gyorsan megszilárdult a csoki, így megszórtam mandulával. A szeletke meg a szülinapost dicséri, így nem fotózásra lett szabva. És akkor tadaaaam, egy kis változtatással, íme, az én rudim :))))
Egy átlagos tortaformához
Túróréteg: mindenből kettő!!!
25 dkg túró – 3 evőkanál tejföl – fél citrom reszelt héja – 2 dl habtejszín – 1 tasak zselatin fix – fél tasak habfixáló – 3 evőkanál cukor – 3 kiskanál van cukor
Alap:300g darált keksz – 1 dl kávé – 2 kanál kakaó – 2 kanál cukor – 4 kiskanál vaníliás cukor – 200 g margarin
Csoki közte és teteje: na itt elszámoltam magam a vásárlásnál és alkottam magam módján
220 g tejcsoki – 2 kanál kakaó – 2 kanál olaj és egy kis víz
Az a lényeg, hogy minden réteg között minimum 1-2 órát várjunk, kivéve a keksz után, ott egyből tehetjük a túrót, így érdemes egy nappal előbb elkészíteni, vagy korán reggel esti programra.
A kekszet az alapanyagokkal és olvasztott margarinnal, jól meggyúrjuk, majd egy tapadásmentes csatos tortaformába helyezzük, jól megnyomkodjuk, hogy egy torta alapot kapjunk.
A jó hideg tejszínt a fél habfixálóval felverjük. A túrót a citromhéjjal, tejföllel, robotgéppel kikeverjük. Beletesszük a zselatinfixet és így is keverjük tovább, majd a végén beleszórjuk a cukrokat. Gép nélkül óvatosan adjuk hozzá a tejszínt, és egyenletesen oszlassuk el a keksz alapon. Tegyük hűtőbe.
A csoki alapanyagokat olvasszuk meg, majd keverjük el a többi adalékkal, hogy egy sűrű masszát kapjunk. A felét öntsük a megdermedt túróra. Megint várjunk és hűtsük.
Elkészítünk egy következő túros réteget és a csoki tetejére helyezzük. És újra várunk…..
Végre elérkezett a vége, levesszük a forma szélét és pár korty vízzel újra átmelegített maradék csokinkat, ráöntjük a torta tetejére. Óvatosan, mert a hő hatására a túró teteje egy kicsit megolvad. Hagyjuk hadd folyjék a szélén is. Majd újra várunk, hogy megszilárduljon, vagy fogyaszthatjuk is.
Az általam olvasott receptben a közte és a tetejére szánt csoki: 10+15 olvasztott étcsokoládé olajjal elkeverve, ha valaki így akarná elkészíteni.
Egy átlagos tortaformához
Túróréteg: mindenből kettő!!!
25 dkg túró – 3 evőkanál tejföl – fél citrom reszelt héja – 2 dl habtejszín – 1 tasak zselatin fix – fél tasak habfixáló – 3 evőkanál cukor – 3 kiskanál van cukor
Alap:300g darált keksz – 1 dl kávé – 2 kanál kakaó – 2 kanál cukor – 4 kiskanál vaníliás cukor – 200 g margarin
Csoki közte és teteje: na itt elszámoltam magam a vásárlásnál és alkottam magam módján
220 g tejcsoki – 2 kanál kakaó – 2 kanál olaj és egy kis víz
Az a lényeg, hogy minden réteg között minimum 1-2 órát várjunk, kivéve a keksz után, ott egyből tehetjük a túrót, így érdemes egy nappal előbb elkészíteni, vagy korán reggel esti programra.
A kekszet az alapanyagokkal és olvasztott margarinnal, jól meggyúrjuk, majd egy tapadásmentes csatos tortaformába helyezzük, jól megnyomkodjuk, hogy egy torta alapot kapjunk.
A jó hideg tejszínt a fél habfixálóval felverjük. A túrót a citromhéjjal, tejföllel, robotgéppel kikeverjük. Beletesszük a zselatinfixet és így is keverjük tovább, majd a végén beleszórjuk a cukrokat. Gép nélkül óvatosan adjuk hozzá a tejszínt, és egyenletesen oszlassuk el a keksz alapon. Tegyük hűtőbe.
A csoki alapanyagokat olvasszuk meg, majd keverjük el a többi adalékkal, hogy egy sűrű masszát kapjunk. A felét öntsük a megdermedt túróra. Megint várjunk és hűtsük.
Elkészítünk egy következő túros réteget és a csoki tetejére helyezzük. És újra várunk…..
Végre elérkezett a vége, levesszük a forma szélét és pár korty vízzel újra átmelegített maradék csokinkat, ráöntjük a torta tetejére. Óvatosan, mert a hő hatására a túró teteje egy kicsit megolvad. Hagyjuk hadd folyjék a szélén is. Majd újra várunk, hogy megszilárduljon, vagy fogyaszthatjuk is.
Az általam olvasott receptben a közte és a tetejére szánt csoki: 10+15 olvasztott étcsokoládé olajjal elkeverve, ha valaki így akarná elkészíteni.
36 megjegyzés:
:)) Finom lehet(ett)!
A csinosítgatásba majd belejössz, úgyis az íz a lényeg. ;)
Megkóstoltam volna. Ízre tuti finom!
Biztos nagyon finom! Túrórudiból bármikor meg tudok enni egy kazallal!
Здраво, ме посети среќна со мојот убиец љубовта на месо. Имаш многу убав рецепт
I love meat and canine greetings visit me happy. You've got the very nice recipe
na örülök, hogy sikerült és ízlett! a szépség csak részletkérdés:)
Ah, ez szuper lett!!!
Hát nyálcsorgatás nélkül nem lehet ezt megnézni...nagyon guszta!
Én kérek szépen egy szeletet
Kaphatok egy szeletet?:D Nagyon jól néz ki.
No para! Az íz a lényeg!
Speciel én csukott szemmel is tudok tortát enni :-DDD
ezzel én is szemeztem :)
szép lett, nagyon!
Én is kérhetnék csak egy icipici szeletkét? :)
Először is boldog születésnapot férjnek!
A torta nagyon csinos lett, a mandula is passzol hozzá szerintem.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatokat, vesd be a mélyhűtőt, én is azt tettem:)
Innentől aztán már senki nem ment meg a tortagyártástól:)
Micsoda Ó! Ez biztos finom , lehet:) Egyébként meg ne aggódj, nem a külső számít , hanem a finomság az ízletes étel:)D
Nagyon szép képet készítettél:)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm.
Jó ötlet Moha, de most pont ráértem pepecsleni :)))
Gyönyörűűűű! Csudafinom lehet! :)
Nagyon finom lehetett!Családnak igaza van, nagyon ügyi vagy!:-)
Nem csunya egyáltalán!!És bisztos nagyon finom!!!
Szerintem is szep lett, raadasul finom is, akkor ez szamit igazan!
Gyönyörű!!!
Jaj de kár a darált kekszért, valamit kitalálok helyette...
Wow! Nagyon jól hangzik! :)
Ez olyan igazi otthon készült torta. Nem olyan mű amiket lehet kapni a cukrászdákban. A belcsín néha (többször) sokkal fontosabb mint a külcsín. Nálunk az "elrontott" süti is elfogy az utolsó morzsáig, míg a cukiból hozott megy a kutyáknak vagy a kukának.
Olyan kedvesek és jók vagytok hozzán. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Amióta Dokinál megláttam, azóta ácsingózom rá :) valamikor neki kell ugranom, addig is kérnék szépen!
Nagyon guszta!!!! Én is kérhetnék egy szeletkét?:)
Jó régen én is csináltam, piskóta alappal és egy rétegben van rajta a túró, az is finom, de kipróbálom ezt a változatot is.
Te is??? én is:)))
Bianka,dij vár nálam!!!Szép napot kivánok!!!
Köszönöm
Judy megyek megnézem :)
Szuperul nez ki. Csak egy gond van vele: nem a mi asztalunkon van :-)))). Gratula !!!!
Nagyon finom, imádom a túróst :)
A férjem imádja a túró rudit, jegyzem ezt a receptet! Szerintem az első képen kifejezetten gusztusosan néz ki, és bizton nagyon finom! :)
Biztos az én ízlésemmel van a baj akkor, de szerintem ez GYÖNYÖRŰ!!! :) Látszik, hogy kézműves! És ettől még szebb! - Mindenképp meg fogom csinálni valamikor, viszont nincs ötletetek, hogy a zselatint és fixálót hogy lehetne kihagyni? Az én kedvesem bizony meg nem eszi, ha ilyenek vannak benne. :D Hogy oldhatnám meg? Vagy akkor totál szétesik? :S
Köszönöm
Krisz sajnos ilyen téren nem tudok segíteni
Szia!
A zselatin fix-ből tényleg ilyen sok kell bele?
Én a Dr. Oetker féle 20 g-os zs.fixet kaptam. Abból kell 1-1 csomag mindkét túrórétegbe?
Köszi
Szia!
Szia szerintem elég a fele egy-egy rétegbe. Pl más receptek kis tasakos sima zselatin írnak, vagy kiskanálnyit
A túró részt ennek a receptnek az alapján készítettem és ott kettőt kér
http://mohakonyha.blogspot.com/2010/09/turo-rudi-torta.html
Megjegyzés küldése