2010. szept. 15.

Krumplis tészta "1/2 V"

Gyors, egyszerű és nagyon finom, főleg sok-sok kovászos uborkával, vagy bármilyen remek savanyúsággal. Ritkán készítem, de ha ráveszem magam, nem tudok betelni vele. Ami még fontos, olyan alapanyagokból tevődik össze, ami minden háztartásban megtalálható még a legnagyobb szegénység idején is. Pl tészta, hagyma, burgonya….
Közepes adag:

250g tészta (nagykocka, szélesmetélt, csusza, fodros nagykocka) – 1 nagy hagyma – 1 ujjnyi szalonna – 6-7 szem közepes burgonya – só – bors – majoránna – pirospaprika – olaj
A tésztát olajos, sós, a burgonyát kockákra vágva sós vízbe tegyük főni. Egy kis olajon, hogy ne égjen oda a szalonna kockákat pirítsuk zsírjára, majd dinszteljük meg az apróra szelt hagymát. Fűszerezzük, majd úgy időzítsünk, hogy egyből mehessen rá a leszűrt burgonya, máskülönben a pirospaprika odaég. Ha még nem lenne kész a krumpli vegyük félre. Jól keverjük össze. Személy szerint úgy szeretem, hogy a krumplinyomóval, nyomok párat rajta, mert így jobban körbejárja majd a tésztát, amit már rakhatunk is bele. Keverjük át, ha még szükséges sózzuk.
Vegetáriánusok hagyják ki belőle a szalonnát.

16 megjegyzés:

egycsipet írta...

Én is szeretem és mindig savanyúsággal eszem! :)
...bár ezzel egyedül vagyok a családban...sebaj, több jut nekem! :D

Nelli írta...

Én is így készítem, de még szalonnát nem tettem alá, ki fogom próbálni.Krumplinyomóval én is össze szoktam törnil.

szandra írta...

Imádom....Savanyú káposztával:D
http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/09/koszonet.html

Vica írta...

Húúú, jönnék vendégségbe:) Párom nem szereti, magamnak meg nem állok neki, bár csütörtökön egyedül leszek:D Na majd meglátom;)

Dia írta...

Szeretjük. Ki fogom próbálni savanyúsággal. Úgy még nem ettem.

Ildy írta...

Én ugyan nem rajongok a krumplis tésztáért, de nagyon szép színe van!

Chef Viki írta...

Krumplistészta forever :-))

Andi/cuki írta...

Tegnap ugyanez volt nálunk, ugyanígy!:-))

Kriszta írta...

Szia!
Hát,pont én is szeretném az oldalamra feltenni a krumplis tészta receptjét:-)
Le is fotóztam.
Köszi a megjegyzéseket a blogomra:-)
krisztakonyhja.blogspot.com

Judith írta...

Tegnapelott ez volt a vacsink, eloszor keszitett kovaszos uborkaval. Nagyon fincsi!

LC Cuisine írta...

Nagyon mutatós lett! :) Én is nagyon szeretem, de már nem is emlékszem mikor csináltam...

Bianka írta...

Jaj de jó, hogy sokan szeretitek :)
és mindenkinek köszönöm

szepyke írta...

A világ egyik legjobb kajája!
Szigorúan kovászosuborkával!:))

szemirámisz írta...

Nagyon guszta.
Én is rég csináltam,pedig nagyon szeretem, szintén savanyú ubival.
Nyami. :))

LINDA írta...

Én is szeretem, de savanyúsággal még nem is ettem, köszi a tippet! :)

Latsia írta...

Imádjuk kovászos ubival, nyammm!:-)