2010. szept. 23.

Fahéjas rántott tejbegríz

Már nagyon régen láttam valahol egy hasonló desszertet, de nem mentettem el. Viszont most nagyon jó ötletnek tűnt elkészíteni, egy jó sűrű leves másodikjának. Előre is elkészíthető, majd frissen kisüthető. De úgy magában, vagy vendégeknek is igazi finomság, meg kuriózum, hiszen nem igazán elterjedt étel. Vittem munkahelyre, ahol ugyancsak nem ismerték. Íme, az én kreált receptem, amit ezentúl is így készítek :)))

1 l tej – búzadara – csipet só – ízlés szerinti cukor – 2 vaníliás cukor – 1 kiskanál fahéj – 5 dkg vaj – 4 tojás – liszt – zsemlemorzsa – olaj
Egy liter tejből és búzadarából készítünk egy sűrű tejbegrízt. Dara mennyiséget nem tudok mondani, mert azt csak úgy érzésre szoktam beletenni. Ízesítjük cukorral, van. cukorral, fahéjjal, majd margarinnal és nagyon gyors keverés mellett egy tojással is felturbózzuk.
Öntsük ki egy kikent tepsibe. Legyen kisebb, hogy a tejbegríznek legyen vastagsága. Majd tegyük hűlni. Ha már megdermedt vágjuk kockákra, téglalapokra vagy süteményformával formázzuk. Forgassuk lisztbe, felvert tojásba (3 db), zsemlemorzsába és süssük ki, bő forró olajban. Nem kell sok idő, elég, míg megpirul a bunda. Emeljük egy papírtörlőre, majd tálaljuk lekvárral. Jelen esetben házi meggylekvárral. Hidegen is finom.

21 megjegyzés:

Zsiri írta...

Micsoda ötlet, jópofa desszert!

Ildy írta...

Nagyon jó recept!

családi tűzhely írta...

Hú, de régen ettem ilyet, és milyen csábító.

Ami írta...

Nem is láttam még hasonlót! :)
NAgyon nagyon guszta! Ebből igazán küldhetnél ;)

szemirámisz írta...

Ilyet még nem is hallottam, de nagyon jó ötlet!
Tegnapelőtt este pont tejbegríz volt a vacsink, de csak a hagyományos módon. :))

Csibe írta...

De jó!
Hallottam már róla, de még nem próbáltam, pedig biztosan nagyon finom.

Deborah írta...

Én is ettem ilyet, egy idősebb néninél és már akkor megnyerte a tetszésem... de jó, hogy feltetted!!
Holnap én is készítek, mert lesz finom, friss házi tejem is:)

Krisztina konyhája írta...

Szuper recept! Mentettem, ki fogom próbálni :)

Dia írta...

Nagyon jó! Ezt megkóstolnám, pedig tejbegrízt nem szoktam enni!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm. Valóban izgalmas és nagyon finom

Maryenne írta...

Jó ötlet és nagyon guszta!

szandra írta...

Ez szuper! köszi!!!!

Mézigörl írta...

De jó ötlet! Nagyon ügyi vagy! :)

Gizi írta...

Remek!!! Remek!!! Micsoda ötleteid vannak, de biztosan nagyon finom. Kifogom próbálni, és lehet a panírba teszek egy kis darált diót is. Na majd meglátom, lehet hülye ötlet.:))

judy írta...

Hü de régen csináltam,de fahéj nélkül....jó ötlet!!!Nagyon finom!!!

Nelli írta...

Szia Bianka!
Légyszíves nézz majd be hozzám!:-)

Nelli írta...

Finom lehetett a lekvárral.

trinity írta...

Én még sosem ettem ilyet, de mekkora ötlet!! Tetszik nagyon!!!

Bianka írta...

Köszönöm Lányok!

Adri írta...

Ezer éve nem írtam már Neked, de azért ha net közelbe kerültem igyekeztem bekukkantani Hozzád. :)
Szuper jó ötlet ez a desszert! Ki is fogom próbálni!

Felhőlány írta...

Elképesztően fantasztikus ötleteid vannak! Ez is nagyon elnyerte a tetszésemet! :))