Nem vagyunk egy kimondottan pulykarajongók. Valamilyen oknál fogva, a nyakát kedvelem a legjobban, de azt csak húslevesbe főzöm bele. Nagy ritkán sültnek is felkerül az étlapra, de akkor jó-jó fűszeresen, hogy elvegye azt a kimondottan pulykára jellemző ízt. Ne kérdezzétek, hogy mi az mert magam sem tudom :)
Pulyka felső comb – sült csirke fűszer (vagy ízlés szerint) – hagyma – paprika – vörösbor – egész fahéj darabkák A bőrét nem kell lehúzni, viszont mivel férj nem szereti, így én le szoktam nyúzni. Jól befűszerezzük (a bőre alatt is), jelen esetben a jól bevált sült csirke fűszerrel, majd tegyük egy kiolajozott tepsibe. Tegyük mellé a felnegyedelt hagymát, paprikát, két kisebb darab fahéjat (nagykörömnyi), majd öntsük fel két nagy lögyböletnyi borral. 180 fokon lefedve pároljuk vagy 2 órát, majd fedő nélkül folyamatos locsolás mellett süssük készre
A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló törvény vonatkozik. A blogon található összes fotót és írást bármilyen módon felhasználni forrás megjelölése nélkül, tilos!!! Ha még is szeretnél fotót, megbeszélés és ajánlat tárgya....
8 megjegyzés:
Fahéjas pulyka? Nyami:)
Csatlakozom Ildyhez! Nyamiiiii!:)
Fú, micsoda illata lehetett... Imádok borral főzni :-)
Fincsi lehet nagyon.Nálunk mellből készülne.:-)A lögyböletnyi nagyon tetszett!:-)
Óvatosan a fahéjjal jó lehet!
Biztosan nem lehetett ez rossz;))
Hat ez nagyon jol hangzik, fincsi lehet!!!!
Anyám de finom lehet!!!!
Megjegyzés küldése