Nagyon szeretjük a pirogokat, de időhiány miatt, most leveles tésztából készítettem. A kelt tésztás pirogom receptjét ITT találjátok.
A pirognak nagyon sok változata van, lehet zöldséges, húsos, vegyes, leveles vagy kelt.
Egy ujjnyi szalonna – 1 közepes cukkini – 1 hagyma – 1 kisebb paprika – 1 fokhagyma – só – bors – majoránna – petrezselyem – egy csomag leveles tészta – 1 tojás – magvak vagy sajt
Aki nem szereti, vagy vegetáriánus ne tegyen bele szalonnát.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony hosszanti szeletekre szelt, hagymát, vékonyra szelt paprikát, majd sorban a fűszereket és egy préselt fokhagymát. Rotyogtassuk vagy öt percet, majd jöhet a kisebb kockákra vágott cukkini is. Ha szükséges, a leégés elkerülés végett, adjunk egy minimális vizet. Nem kell sokáig főzni, maradjon ropogós, mert a tésztában is lesz ideje puhulni.
Olvasszuk ki a leveles tésztát, majd nyújtsuk vékonyra és egy nagyobb formával vagy edénnyel (én a legkisebb főző edénnyel) szaggassunk köröket. A széleit kenjük körbe felvert tojással, tegyünk mindegyik körre a töltelékből, majd hajtsuk rá a másik oldalát. A szélét villával egyengessük, nyomkodjuk meg. Kenjük meg tojással, majd szórjuk meg magvakkal vagy sajttal. Ha nincs magában is jó. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
A pirognak nagyon sok változata van, lehet zöldséges, húsos, vegyes, leveles vagy kelt.
Egy ujjnyi szalonna – 1 közepes cukkini – 1 hagyma – 1 kisebb paprika – 1 fokhagyma – só – bors – majoránna – petrezselyem – egy csomag leveles tészta – 1 tojás – magvak vagy sajt
Aki nem szereti, vagy vegetáriánus ne tegyen bele szalonnát.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony hosszanti szeletekre szelt, hagymát, vékonyra szelt paprikát, majd sorban a fűszereket és egy préselt fokhagymát. Rotyogtassuk vagy öt percet, majd jöhet a kisebb kockákra vágott cukkini is. Ha szükséges, a leégés elkerülés végett, adjunk egy minimális vizet. Nem kell sokáig főzni, maradjon ropogós, mert a tésztában is lesz ideje puhulni.
Olvasszuk ki a leveles tésztát, majd nyújtsuk vékonyra és egy nagyobb formával vagy edénnyel (én a legkisebb főző edénnyel) szaggassunk köröket. A széleit kenjük körbe felvert tojással, tegyünk mindegyik körre a töltelékből, majd hajtsuk rá a másik oldalát. A szélét villával egyengessük, nyomkodjuk meg. Kenjük meg tojással, majd szórjuk meg magvakkal vagy sajttal. Ha nincs magában is jó. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
12 megjegyzés:
Bombasztikus! Szívesen megkóstolnám...:))
Dejó, úgyis ott árválkodik egy adag levelestészta a hűtőben, ezennel megpecsételődött a sorsa :)
Hú, ezer éve nem ettem ilyet. A cukkinis töltelék nagyon tetszik:)
Finom lehet, cukkinis töltelékkel még nem kóstoltam, de megkóstolnám! :)
Ez a változat is biztosan finom nagyon!
Most már tényleg ellenállhatatlan vágyat érzek a pirog elkészítésére.:-)
Nagyon gusztusos, és a cukkini amúgy is jöhet mindig!
Én ezt nagyon szeretném...dobnál egyet belőle nekem?
Én is kérek! :)
Ismet megleptel valami finommal :-)))).
Nagyon szeretem a pirogokat!Én húsosat szoktam.Guszta!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Mindenkinek küldök pár osztozni kell egy darabon :)
Megjegyzés küldése