2010. okt. 30.

Flekken vincellér módra

Már többször írtam, hogy a tarja a kedvenc húsom. Hiába sertés, de zamata utánozhatatlan. Szerintem roston vagy kevés olajon sütve a legfinomabb. Remekül illenek hozzá a pácok és fűszerek, főleg a fokhagyma, amiből egyébként bármennyit is teszünk rá sosem elég. Köretnek valami saláta, vagy krumplis étel illik. 2 főre

Szalonna taréj - 4 szelet tarja – 1 dl olaj – 3 gerezd fokhagyma – só – bors – 1 nagy kanál mustár – rozmaring – 1 dl bor
Készítsünk egy pácot. A fokhagymát törjük át, a többi alapanyagot keverjük el. Enyhén klopfoljuk meg a húst majd, tegyük a pácba legalább egy napra.
Vágjunk szalonna szeleteket, irdaljuk be és süssük zsírjára. A felgyülemlett zsírban süssük készre a lecsepegtetett tarja szeleteket.

11 megjegyzés:

Nelli írta...

Fini lehet!De a múltkori vörösboros tarjád, na az csudifinom volt!:-)

Zsiri írta...

Nagyon guszta!

lúdanyó írta...

Csöpög a nyálam a gép előtt :) Kellett nekem éhgyomorra nézelődni a blogodon :) Egyetértek veled, szerintem is a tarja az egyik legjobb húsféle.

családi tűzhely írta...

Az én családom is nagy tarja rajongó, ez a boros pác külön tetszik.

Sara & Miki írta...

Egy finom és ízletes étel.

Mézigörl írta...

Nekem is a tarja a kedvencem! Elfogadnám holnap ebédre! Klassz! :DDD

Latsia írta...

Hű de finom lehet... enném:-)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm :)

Reka írta...

Hat ez nagyon finom lehet. Az utobbi idoben keves lehetosegem van ilyent enni, vacakol az epem . De ez jol hangzik.

Emőke írta...

Tarját mi is szeretjük! :) Jól néz ki nagyon! :)

Bianka írta...

Köszönöm