Nem voltunk egymással jó viszonyba, de ha muszáj volt megettem. Viszont itt volt ez a gyönyörűséges libacomb meg a férjem, aki szereti a párolt káposztát, így nem volt kérdés, hogy elkészítem életemben először. Úgy voltam vele, hogy mikor eléri azt a pontot, hogy nem ízlett, akkor tuti jól sikerült :) Ne értsétek félre, imádom a káposztát, de ez a fajta valahogy nem jött be….idáig. Mert bármennyire igyekeztem és kóstolgattam, valahogy mindig ízlett. Bár lehet, hogy csak azért, mert én magam készítetem és „benne van” a munkám verejtéke :)))), vagy csak megint elérkezett egy pont az életemben, hogy megváltozott az ízlésem. Bőven két főre:
Fél kiló lilakáposzta – 1 hagyma – ízlés szerinti cukor – ízlés szerinti só – 2-3 kupak ecet – egy korty bor – olaj – babérlevél – bors – őrölt kömény – majoránna
Egy kis olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az előzőleg vagy készen vett legyalult lilakáposztát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, ecetet (amitől vörös színe lesz), majd a bort és cukrot. Öntünk hozzá egy kis levet, majd készre pároljuk. Van, aki karamellizálja a cukrot, mielőtt a káposztához adná. Nem egy nagy munka kb. 20 perc és kész is.
Szemirámisz és Juci nagyon szépen köszönöm az újabb díjakat. Nagyon megtisztelő és nagyon-nagyon boldoggá tesz, hogy ilyen sokan gondoltok rám. Ajánlom mindenkinek, aki még nem kapta meg.
Fél kiló lilakáposzta – 1 hagyma – ízlés szerinti cukor – ízlés szerinti só – 2-3 kupak ecet – egy korty bor – olaj – babérlevél – bors – őrölt kömény – majoránna
Egy kis olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az előzőleg vagy készen vett legyalult lilakáposztát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, ecetet (amitől vörös színe lesz), majd a bort és cukrot. Öntünk hozzá egy kis levet, majd készre pároljuk. Van, aki karamellizálja a cukrot, mielőtt a káposztához adná. Nem egy nagy munka kb. 20 perc és kész is.
Szemirámisz és Juci nagyon szépen köszönöm az újabb díjakat. Nagyon megtisztelő és nagyon-nagyon boldoggá tesz, hogy ilyen sokan gondoltok rám. Ajánlom mindenkinek, aki még nem kapta meg.
10 megjegyzés:
Már nagyon vártam a mai bejegyzésedet! Imáááádom, és nagyon guszta!!! Ügyi vagy! :):)
óóóó én is oda vagyok a párolt káposztáért :) Nagyon guszta :)
imádoooooooooooooommmmmmm.....
Biztos nagyon finom volt a káposzta, én is hasonlóan készítem.
Egyébként tényleg érdemes néha "újrakóstolni" ételeket, mert a ember ízlése bizony változik...
El fogom készíteni így, én nem tettem eddig bele hagymát, babérlevelet és majorannát sem.
Fini lehetett.Van is itthon egy káposztám éppen.:-)
Szia!
Nagyon finom,én is szoktam csinálni!
Általában pulyka mellé.
Imadom a lila kaposztat. Mi kacsaval szoktuk enni, eleg ritkan, evente egyszer . De az is valami :-)))).
Mindenkinek köszönöm
Nagyon szeressem én is a lila káposztát,hmmm
Néz be hozzám vár rád egy díj.
Nagyon jó dolog a párolt káposzta!
Megjegyzés küldése