2010. okt. 5.

Vörösboros, fokhagymás tarja, hagymás krumplival

Bár ez a bejegyzés, más körettel szerepel a blogon, de annyira szeretjük, hogy jelzésképp még egyszer felteszem, hogy meg ne feledkezzünk róla. Aki még nem próbálta tegye meg, mert minden pénzt megér. Puha, omlós, ízes, igazi férfiálom, de szerintem mi nők is, felhagyva az önsanyargatással néha szívesen belevágunk a jó szaftos húsok élvezetébe. Elkészítés a sütési időt leszámítva öt perc. Recept ITT található. Viszont köretről hadd ejtsek pár szót, mert az egyik kedvencem.

Hagymás krumpli: burgonya – hagyma – bors – pirospaprika – olaj

A burgonyát, megtisztítva és kockákra vágva feltesszük sós vízbe főni. Közben a hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük , megszórjuk borssal, pirospaprikával. Ha megfőtt a burgonya, öntsük le róla a vizet, majd adjuk a hagymához. Jól keverjük el, majd törjük meg 1x-2x, hogy jól átjárja a szaft.

10 megjegyzés:

Vica írta...

Nagyon csábítóan néz ki:) Jöhetek vendégségbe?

Dia írta...

Nyelek nagyokat!

Nelli írta...

Lapul egy darabka tarjám a hűtőben!Már tudom mi lesz belőle.:-)
A hagymás krumpli nálunk is nyerő!

ginko írta...

Ha nem ez lesz hétvégén valamelyik nap az ebéd akkor ne legyen a nevem........! nagyon jól hangzik, köszi az ötletet!

Ildy írta...

Jó ötlet a pirospaprika a krumplihoz!

Ami írta...

Ne ez az amit nem szabadna...de annyira kis finom :) Nyami!
Küldheted ebédre :)

Mézigörl írta...

Imádom a fokhagymás tarját... és tényleg remek ötlet ez a krumpli! :) :)

Szemi írta...

Ez istenien hangzik, ki fogom próbálni!

Jutka írta...

Nagyon jól néz ki ...megenném :)

Bianka írta...

Mindnekinek köszönöm :)