Tiszta extázisba vagyok, amióta elkészítettem a Mákvirág kalácsot. Emiatt hétvégén kénytelen voltam elkészíteni a diós változatot is. Mivel barátaink is jelen voltak, és nekik is nagyon bejött, megkaptam a karácsonyi rendeléseket, hogy beigli helyett ez legyen a sütemény, de ha lehetséges 2-3X több :)))) Magát az alap receptet a mákvirágban találjátok, viszont a diósban van egy kis változtatás.
Ugyanannyi diót használjunk, mint mákot, viszont az olvasztott vajba tegyünk egy kis rumot, mert szerintem a rum elengedhetetlen a dióhoz. Természetesen, aki nem szereti, ne tegyen bele. Ezen felül semmiben sem különbözik az előzőhöz.
2010. nov. 5.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
22 megjegyzés:
Ez is szép lett!
Ezt már én is kinéztem, ki akarom próbálni :)
Szerintem ez még finomabb lehet, mint a mákos!:-)
Már nekem is gyűlnek a rendelések.
Ugyanolyan szép mint a mákos! :)
Kukkants be a Kifőztük 9-es számába! Van ott valami ezzel kapcsolatban :) ! Amúgy nagyon szép lett !
Nagyon szép lett!
Nekem ez a mák és dióvirág valahogy kimaradt a repertoáromból, pedig már annyiszor készültem rá, hogy megcsinálom. Köszi,hogy eszembe juttattad! :))
gyönyörű, vittem! hihetetlen szorgalmas vagy!!
Ez is gyonyoru lett!
Csodaszép!:-))
Nagyon,nagyon szép!!!
Eszméletlenül guszta és csodaszép ez is! Lehet, hogy én is lecserélem azt a bejglit. :)))
Gyönyörűséges! ...és diós, imádom!
Imi place mult reteta asta. Pup!
Nagyon-nagyon szép,tuti finom is :)!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm :)
Hűűű, ez még jobb, mint a mákos!!!
Azt bírom a receptjeidbe, hogy minden féle flinc-flanc nélkül, de finom, íncsiklandozó dolgokat készítesz.
Köszönöm
Jelentem, ez is elkészült és hihetetlen finom és gyönyörű lett! :) Picit túlkelesztettem az élesztőt, úgyhogy óriás dió-napocska lett belőle... de tuti, hogy Karácsonyra mindenfelé ilyet viszek bejgli helyett!
Szia!
Mennyivel korábban érdemes megcsinálni,ha karácsonyra szeretném?(De még friss legyen akkor is)?
Köszi:)
Én karácsony napján készítettem dél körül, viszont ha nincs időd, akkor karácsony előtti napon este és miután kihűlt, nagyon-nagyon jól takard be. Bár hülyén hangzik másnap tálalás előtt pár másodpercre de tényleg csak pár másodpercre meg is mikrózhatod.
Megjegyzés küldése