2010. nov. 5.

Dióvirág kalács

Tiszta extázisba vagyok, amióta elkészítettem a Mákvirág kalácsot. Emiatt hétvégén kénytelen voltam elkészíteni a diós változatot is. Mivel barátaink is jelen voltak, és nekik is nagyon bejött, megkaptam a karácsonyi rendeléseket, hogy beigli helyett ez legyen a sütemény, de ha lehetséges 2-3X több :)))) Magát az alap receptet a mákvirágban találjátok, viszont a diósban van egy kis változtatás.
Ugyanannyi diót használjunk, mint mákot, viszont az olvasztott vajba tegyünk egy kis rumot, mert szerintem a rum elengedhetetlen a dióhoz. Természetesen, aki nem szereti, ne tegyen bele. Ezen felül semmiben sem különbözik az előzőhöz.

22 megjegyzés:

Ildy írta...

Ez is szép lett!

Ami írta...

Ezt már én is kinéztem, ki akarom próbálni :)

Nelli írta...

Szerintem ez még finomabb lehet, mint a mákos!:-)
Már nekem is gyűlnek a rendelések.

Maryenne írta...

Ugyanolyan szép mint a mákos! :)

Tücsök Bogár írta...

Kukkants be a Kifőztük 9-es számába! Van ott valami ezzel kapcsolatban :) ! Amúgy nagyon szép lett !

szemirámisz írta...

Nagyon szép lett!

Nekem ez a mák és dióvirág valahogy kimaradt a repertoáromból, pedig már annyiszor készültem rá, hogy megcsinálom. Köszi,hogy eszembe juttattad! :))

Doctor Pepper írta...

gyönyörű, vittem! hihetetlen szorgalmas vagy!!

Jade írta...

Ez is gyonyoru lett!

Andi/cuki írta...

Csodaszép!:-))

judy írta...

Nagyon,nagyon szép!!!

Mézigörl írta...

Eszméletlenül guszta és csodaszép ez is! Lehet, hogy én is lecserélem azt a bejglit. :)))

Csibe írta...

Gyönyörűséges! ...és diós, imádom!

Sara & Miki írta...

Imi place mult reteta asta. Pup!

andi írta...

Nagyon-nagyon szép,tuti finom is :)!!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm :)

Dia írta...

Hűűű, ez még jobb, mint a mákos!!!

speckohu írta...

Azt bírom a receptjeidbe, hogy minden féle flinc-flanc nélkül, de finom, íncsiklandozó dolgokat készítesz.

Bianka írta...

Köszönöm

Krisz írta...

Jelentem, ez is elkészült és hihetetlen finom és gyönyörű lett! :) Picit túlkelesztettem az élesztőt, úgyhogy óriás dió-napocska lett belőle... de tuti, hogy Karácsonyra mindenfelé ilyet viszek bejgli helyett!

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ps írta...

Szia!

Mennyivel korábban érdemes megcsinálni,ha karácsonyra szeretném?(De még friss legyen akkor is)?
Köszi:)

Bianka írta...

Én karácsony napján készítettem dél körül, viszont ha nincs időd, akkor karácsony előtti napon este és miután kihűlt, nagyon-nagyon jól takard be. Bár hülyén hangzik másnap tálalás előtt pár másodpercre de tényleg csak pár másodpercre meg is mikrózhatod.