2010. nov. 6.

Burgonyaköntösben sült csirke

Mint már láthattátok, nagyon szeretjük a bundás husikat és folyamatosan próbálok jobbnál jobb receptek után kutatni. Itt a következő változat, amihez készítettem egy csodálatos köretet, de arról majd később egy másik posztban számolnék be, hiszen főételként fogyasztható.

2 főre
1 csirkemell – só – 2 nagyobb burgonya – 2 tojás – 2 kisebb sárgarépa – petrezselyem – 1 gerezd fokhagyma – bors – metélőhagyma

A csirkemellett kisebb ujjnyi szeletekre szeljük és, ha nagyon vastag lenne vastagságában is vágjuk ketté. Sózzuk, majd forgassuk meg lisztbe.
A burgonyát kis lukún a sárgarépát nagy lukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a két tojást, fűszereket, sót és annyi lisztet, hogy egy lágyabb galuskatésztát kapjunk. Ha szükséges mehet bele víz is.
A csirke szeleteket belemártjuk és jól beleforgatjuk a masszába, majd bő forró olajban kisütjük.

11 megjegyzés:

Vica írta...

Csábító:)

Nelli írta...

Ízek kavalkádja!
Várom a köretről szóló írásodat is.

Ildy írta...

Érdekes és ötletes!

Andi írta...

Nagyszerű!

Maryenne írta...

Nagyon jó és guszta is! :) Persze jó ötlet is!

Chef Viki írta...

Tök jó ötlet!

Külön nagyon tetszik benne a répa!

Magia da Inês írta...

✿Olá, amiga!
✿ܓܓPassei para uma visitinha...amei!!!
Uma receita apetitosa e fácil de fazer...
Amiga... seu blog está muito saboroso!!!
✿ܓܓ✿Bom fim de semana!
Beijinhos.
Itabira✿ܓܓ✿
Brasil✿ܓܓ

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Obrigado :)

trinity írta...

Kisfiam állandóan ezt enne, bundás husit:) Finom is, de a lányok meg kinőtték ezt a korszakot, így nehéz mindenkinek a kedvére tennem:)))

Gizi írta...

Szuper jó!!!! Megvéve, köszike.:)

Ottis írta...

Nagyon jól hangzik,receptet menetettem$