Még sosem ettem sárgarépás desszertet, sem süteményt, sem muffint... Nagyon kíváncsi voltam az ízére, hiszen azt mondták nem érezni benne a répát. Mivel apósomnak vasárnap tartottuk a szülinapját és férj szülinapja után megígértette velem, hogy én készítem neki a tortát, így elérkezett az idő, hogy én is beálljak a répás édességek készítésének körébe. Nagyon sok receptet végigolvastam, végül emellett tettem le a voksom, hiszen minden benne volt, amit egy torta megkívánhat. Viszont megint nem lett szépségversenyre való…. de aranyos :)
Tészta: 6 tojás – 12 evőkanál cukor – 1 csomag van. cukor – 1 narancs – 1 kiskanál fahéj – 10 evőkanál liszt – 1 csomag sütőpor – 30 dkg sárgarépa – 20 dkg dió – csipet só
Krém és bele: 500 g mascarpone – 3,5-4 dl habtejszín – 1,5 habfixáló – 10 dkg porcukor – 1-2 evőkanál van. aroma – lekvár (én meggylekvárt tettem és ezt tenném legközelebb is)
A piskótát, ha időnk engedi érdemes egy nappal előbb elkészíteni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, fahéjjal, majd hozzáadjuk a kis reszelőn reszelt sárgarépát, csipet sót, narancs levét és héját, a lisztet, sütőport és az apróra szelt előre pörkölt diót végül óvatosan a tojások felvert habját. Egy kikent és kilisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokos előmelegített sütőben 8 percig, utána még 60 percig 160 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha szükséges tovább is süthetjük közben, ha nagyon pirulna a teteje, tegyünk rá lazán egy alufóliát. Hagyjuk hűlni.
A krémet és az összeállítást érdemes jóval a fogyasztás előtt elkészíteni. Például az ebédre kora reggel vacsorára délelőtt.
A mascarponét a cukorral és a vanília aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg fixálóval habosra vert hideg tejszínt.
A tortalapot vágjuk 3 részre, majd kenjük meg lekvárral, majd krémmel. Úgy osszuk be, hogy maradjon a külső részére is. Ízlés szerint díszítsük, a külsejére szórhatunk ugyancsak előre pörkölt dió morzsát.
Jelen esetben díszítéshez, Dr. Oetker cukormázas díszítőtollat használtam
És akkor a vélemény: ŰŰŰBEEER-SZUUUPEEER FINOOOOM :))))
Tészta: 6 tojás – 12 evőkanál cukor – 1 csomag van. cukor – 1 narancs – 1 kiskanál fahéj – 10 evőkanál liszt – 1 csomag sütőpor – 30 dkg sárgarépa – 20 dkg dió – csipet só
Krém és bele: 500 g mascarpone – 3,5-4 dl habtejszín – 1,5 habfixáló – 10 dkg porcukor – 1-2 evőkanál van. aroma – lekvár (én meggylekvárt tettem és ezt tenném legközelebb is)
A piskótát, ha időnk engedi érdemes egy nappal előbb elkészíteni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, fahéjjal, majd hozzáadjuk a kis reszelőn reszelt sárgarépát, csipet sót, narancs levét és héját, a lisztet, sütőport és az apróra szelt előre pörkölt diót végül óvatosan a tojások felvert habját. Egy kikent és kilisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokos előmelegített sütőben 8 percig, utána még 60 percig 160 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha szükséges tovább is süthetjük közben, ha nagyon pirulna a teteje, tegyünk rá lazán egy alufóliát. Hagyjuk hűlni.
A krémet és az összeállítást érdemes jóval a fogyasztás előtt elkészíteni. Például az ebédre kora reggel vacsorára délelőtt.
A mascarponét a cukorral és a vanília aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg fixálóval habosra vert hideg tejszínt.
A tortalapot vágjuk 3 részre, majd kenjük meg lekvárral, majd krémmel. Úgy osszuk be, hogy maradjon a külső részére is. Ízlés szerint díszítsük, a külsejére szórhatunk ugyancsak előre pörkölt dió morzsát.
Jelen esetben díszítéshez, Dr. Oetker cukormázas díszítőtollat használtam
És akkor a vélemény: ŰŰŰBEEER-SZUUUPEEER FINOOOOM :))))
19 megjegyzés:
Mi nagyon szeretjük és már rágják a fülemet, hogy készítsek. Eddig krém nélkül készült, de a következő Nálunk is krémes lesz!
Csodaszép lett!
Isteniii!!! Nem maradt véletlenül egy kis szeletke??? Úgy megkóstolnám! :-DDD
Én egy egyszerűbb mézes verziót szoktam készíteni, mellé tálalva a fűszeres mascarpone krémet.
Amúgy pedig gyönyörű lett,büszke lehetsz a tortára! :))) Ügyi vagy!!!
Szerintem nagyon szép és nagyon guszta is. Most szívesen meg is kóstolnám tízóraira. :)
Igenis benevezhetsz vele a tortaszépségversenyre is, nagyon szépséges! :) - És ránézésre is isteni, ha pedig te mondod, akkor egészen biztos! Úgyhogy mindenképp meg fogom csinálni, köszönjük a receptet!
Ideje módosítani az eddigi bevált répatorta receptemen. :) Ki fogom próbálni! Nagyon tuti. :)
Szerintem szép lett, és biztos,hogy finom is.
Még én sem ettem répás sütit, pedig már egy ideje készülök ilyet sütni.
El is viszem a receptet,ki fogom próbálni! :))
Ez már ránézésre is finom!!!:-)
Nekünk is nagyon ízlik a répatorta.
Sok boldog szülinapot a papának!
Nagyon-nagyon gusztusos!! Nagyon jó a recept is, szerintem igenis szép torta :)
Szép lett, én is nagyon szeretem!
Mégis mi bajod van ezzel a tortával??!! Tökéletes!
Gyönyörűséges lett.
Nagyon szép lett és nagyon guszta! Én egyszer ettem eddig répatortát, de az kicsit száraz volt.., ez egyáltalán nem tűnik annak! Hú, már gondolkozom, mikor készítsem el! :) Nagyon jól néz ki, szívesen ennék belőle egy nagy szeletet!:) Ügyes vagy!
hűű, elég jól néz ki! szerintem szép lett. jó is a répás süti. nálam a favorit egy diós-répás, narancsos mascarponekrémmel. fent van a blogomon, majd egyszer próbáld ki, az egyik legfinomabb süti..
Aranyos nagyon. Nem ettem még répás sütit.
Nagyon szép!
Amióta én is kipróbáltam a répás tortát, azóta nem bírunk betelni vele :)
Arata minunat. Tortul cu morcovi este la moda, voi incerca si eu reteta.
Ha a tetején is csak a virágok hibáznak, azok nem kellenek oda...amúgy csinos és biztos nagyon finom :)
Mindenkinek köszönöm :)
Szerintem is mutatós!
Fura, de tényleg nem érezni a répás sütikben a répa ízét és a céklásban sem a céklát :)
Megjegyzés küldése