Ez lesz a karácsonyi menü egyik része. Mivel nővérem lisztérzékeny, el tudom készíteni a neki való alapanyagokból is, lisztre értve. Készítettem egy próbasütést, hiszen 12-en üljük körbe az asztalt és nem szeretnék beégni :). Nagyon finom és mutatós. Alap receptet Lizától néztem ki, de változtattam rajta.
Egy jó nagy csirkemell – egy nagy csomag szeletelt bacon – 20 dkg sajt – 3 nagyobb tojás – sült csirke fűszer – 6 evőkanál tejföl – 4 evőkanál liszt – bors – majoránna – metélőhagyma – petrezselyem
A csirkemellet felkockázzuk és megszórjuk a sült csirke fűszerrel, majd jól összekeverjük.
A tojásokat feltörjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot a reszelt sajtot és egy masszát készítünk belőle. A sóval óvatosan bánjunk, mert a fűszernek is van egy alap sóssága. Keverjük bele a csirkét. Egy kikent őzgerincet kibélelünk bacon szalonnával, úgy hogy a fele lógjon ki. Vagyis felváltva, egyszer egyik oldal, utána a másik szalonna oldala lógjon. Öntsük bele a csirkés alapot és hajtsuk rá a kilógó bacont. Fóliázzuk be, majd tegyük 30 percre, 180 fokos előmelegített sütőbe. Ha letelt az idő, vegyük le a fóliát és süssük rá a becont, majd óvatosan vegyük ki és az egészet fordítsuk ki egy tepsire és már őzgerinc nélkül a belső felét is süssük ropogósra. Nem kell félni, nem esik szét. Viszont, ha odatapadt volna, a széleit késsel szabadítsuk ki. Hagyjuk vagy negyed órát pihenni, hogy könnyebben vághatóvá váljon. Hidegen is remek előétel vagy svédasztalra vendégváró.
2010. dec. 15.
Baconos csirke, őzgerincben sütve
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
17 megjegyzés:
Nagyon guszta, csorog a nyálam:)
Ce bine arata si rumenita frumos. Pup.
Nagyon látványos, lehet, hogy a szilveszteri hidegtálra lenyúlom :)
Nagyon rendben van! Hidegen, melegem, salátával...Szuper!
Ez nálunk is menő kaja, mmm, de megenném most is! :))
Bianka!
Te egy művész vagy!
Amit alkotsz, az egy remekmű! Szép a fotó is.
A férjedhez, s az ugrásához pedig gratulálok.
Juj, dejó, hogy te is megsütötted, ezt szeretném én is az ünnepi asztalra tenni :)
Nagyon gusztusos jól fog mutatni az ünnepi asztalon!
Hú de jól néz ki Bianka,ez tényleg ünnepi asztalra való,én is szoktam készíteni,nagyon szeretjük:)
Én is ismerem ezt a receptet, szuper finom és kiadós, csak én nem őzgerincbe, hanem egy nagy üvegtálba szoktam rétegezni és tortaszeleteket vágunk belőle! Gratula!
Nagyon guszta, örülök, hogy segíthettem az alaprecepttel!:))
Istenien néz ki! Biztos finom is és a vendégeidnek is ízleni fog?! :-))
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Hobbychef férjnek átadva :)
Ez nálunk is nagyon menő, de jó hogy eszembe juttattad, mert lehet előveszen valamelyik ünnepen.... talán szilveszterkor, mert ezt hidegtálra is szoktam rakni.
De már megint megérdemlem, hogy késő éjszaka érte ide :-) most evés helyett, megyek inni egy nagyot.
Hú, de jó kis recept :)
Tudtam, hogy lesz új finomság! :)
Viszek mellé egy tojáskrémes kenyeret is.
Palkónak puszi! :)
Köszönöm Lányok
Megjegyzés küldése