2010. dec. 17.

Fokhagymás tojáskrém

Szombaton volt a GBT és Zsófakanál örvendeztetett meg minket, eme remekművel. Annyira finom volt, hogy már pofátlanul nem lehetett abbahagyni :) Amint megszereztem a receptet nekem is ki kellett próbálnom. Viszont az ő adagja egy hadseregnek is elég lenne, így én kisebbet készítettem. Az enyémet írom le (2 főre legalább 2-3 napra), zárójelben Zsóka adagját adva meg.

4 db tojás (10db) – 1 natúr 100g camping vagy boci krémsajt (3 db) – 2 ujjnyi téglás trapista sajt (20 dkg sajt) – 3 kanál majonéz (1 tubus XL-es majonéz) – 2 kanál tejföl (2 kicsi pohár) – 2 gerezd fokhagyma (6-8 gerezd) – só – bors

Azzal kezdeném, hogy ahol vettem a krémsajtot natúr nem volt, csak füstölt, de ettől még finomabb lett. Ajánlom.
Megfőzzük a tojásokat és amint kihűltek nagy lukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket, krémes adalékokat, préselt fokhagymát és kis lukú reszelőn reszelt sajtot. Jól összekeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk. Minél többet áll annál ízesebb, mert összeérnek az alapanyagok. Nálam 2 óra volt, de ajánlott egy egész éjszaka.

13 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Nagyon szeretem az ilyen kencéket, ki fogom próbálni.

Maryenne írta...

Nagyon jól néz ki!:)

Ami írta...

Fincsi! :)

Zsiri írta...

Juj dejó kis kenőke :)

Hobbychef írta...

Jó ötlet vacsira.

Jutka írta...

Én is kipróbálom fokhagymásan is, nagyon finom lehet :)

Juliet írta...

Épp most készítettem el, valóban isteni finom :) Köszi a receptet!

Mónika írta...

Kipróbálom!

Mézigörl írta...

Hasonlóan készítem én is. Imádjuk! Megunhatatlan! :-DDD

Erinacea írta...

Istenien hangzik!

Nelli írta...

Olyan régóta keresek jó tojáskrém recit.Ez szimpatikus!:-)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Juliet nagyon örülök

Foodafok írta...

Egy kicsit hasonlit a Lengyel tojásra. Szendvicsekhez a legjobb alapanyag. Gyorsan el is készül.