2011. jan. 22.

Francia saláta

Karácsonyi képeket nézegetve rájöttem, hogy ezt még nem mutattam meg nektek. Vagyis egy hasonlót igen, amikor is hússalátát készítettem, Boeuf saláta néven. De így csak magában hús mellé köretnek még nem. Ez is a húsleves felhasználásának egy újabb remek példája. Mindig lenyűgöz, miket rejt egy egyszerű leves és miket ki lehet hozni belőle.

Húslevesben főtt zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, ha van burgonya) – bolti vagy házi majonéz - aki szereti csemegeuborka

A zöldségeket hagyjuk, hogy kihűljenek, majd apró kockákra vágjuk és összekeverjük a majonézzel. Ebben az esetben a majonézt nem kell hígítani tejföllel. Sózni sem kell, hiszen a zöldségek kaptak már egy sósságot és egy fantasztikus ízvilágot magából a levesből. Én még szeretek hozzá csemegeuborkát is vágni és keverni. Ennyi az egész.

20 megjegyzés:

Niki írta...

:)

Viki írta...

Nagggggyon imádjuk. Én még apró almakockákat szoktam beletenni. Küldj egy kis tányérkááááávaaaaal !!

Hobbychef írta...

Guszta. Nagyobb darabokra vágtad a szokásosnál, s nem öntöttél rá annyi majonézt, mint általában szokásos. Amit viszont hiányoltam, az a zöldborsó, alma, uborka, tojás.
Én még bort is öntök bele.
(lásd http://eshobbychef.blogspot.com/2010/09/francia-salata.html)
Remélem nem bántottalak meg, én nagyon szeretem a blogodat, nálam a topon szerepelsz. (Külön méltányolom, hogy sűrűn felkeresed szerény blogomat, s bejegyzéseket is írsz, amiért külön köszönet. 2010 blogerétől ez megtisztelő.)

Bianka írta...

Köszönöm nektek

Hobbychef dehogy, nagyon finom lehet a többi hozzávalóval is. Megnéztem a tiédet is, remek. De én mindig a leves megmaradt zöldségéből készítem, hogy nem menjen kárba, mert másképp nem esszük meg :)
Továbbra is lesem a remekebbnél remekebb receptjeidet, mindenkit szívesen olvasok.

Citromhab írta...

Nálunk is gyakori vendég ez a saláta:-)

Erinacea írta...

Jöhetne nekem is egy talkaval! Igy is nagyon finom lehet, kivancsi lennek, a levesben fovestol milyen plusz izt kap!

Notburga írta...

Nagyon szeretem... Nálunk a húsleveszöldség a levessel együtt fogy, így hát kénytelen vagyok külön fözni ehhez a salátához a zöldségeket. Persze akkor nem olyan összetett az íze, mintha a levesben föne.

Mónika írta...

Imádom! Sok almával.

Reka írta...

Nalunk isa nagy kedvenc, a gyerekekkel meg nem sikerult megszerettessem, ha valakinek van valami otlete ilyen teren, szivesen latom :-)))).

Maryenne írta...

Gusztusos és mi is nagyon szeretjük!:)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Én is teszek bele almát, meg uborkát, de így is szívesen megkóstolnám.:)

Sara & Miki írta...

Frumos, mi-ai facut pofta. Pup!

Nelli írta...

Mi is nagyon szeretjük.Vikihez hasonlóan én is teszek bele almát.

Ottis írta...

Gyermekeim nagy kedvence!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm :)
Ha vendégségbe vagyok és alma van benne megeszem, de alapjáraton én nem teszek bele :)

De nagyon sok finom variációt írtatok le.

trinity írta...

Rég nem ettem-kedvet kaptam:) Most is jól jönne egy tálkával!

Elisabeth írta...

Bianka-Ahogy mondják, "ahány ház annyi szokás"...nagyon is finoman készitetted. Nálunk ez a név nem szerepel hogy Francia saláta, de tudom hogy az Olaszoknál igen. Nálunk csak egyszerü krumpli saláta a neve, és legalább száz fajta módra készitik.

A legismeretteb mód, krumpli kockára vágva, hagyma, zeller, majonéz, uborka apróra vágva, keményre főzött tojás felvágva, és ennyi az egész. De nem szokásos túl sok majonézt tenni.

Ügyes módra készitetted csirke lében főzve a krumplit, és a zöldségeket. Nagyon finomnak hangzik, és néz ki!

Elisabeth írta...

Bianka-Ahogy mondják, "ahány ház annyi szokás"...nagyon is finoman készitetted. Nálunk ez a név nem szerepel hogy Francia saláta, de tudom hogy az Olaszoknál igen. Nálunk csak egyszerü krumpli saláta a neve, és legalább száz fajta módra készitik.

A legismeretteb mód, krumpli kockára vágva, hagyma, zeller, majonéz, uborka apróra vágva, keményre főzött tojás felvágva, és ennyi az egész. De nem szokásos túl sok majonézt tenni.

Ügyes módra készitetted csirke lében főzve a krumplit, és a zöldségeket. Nagyon finomnak hangzik, és néz ki!

szemirámisz írta...

Ez tényleg nagyszerű ötlet a maradék leveszöldség felhasználására.

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm