Karácsonyi képeket nézegetve rájöttem, hogy ezt még nem mutattam meg nektek. Vagyis egy hasonlót igen, amikor is hússalátát készítettem, Boeuf saláta néven. De így csak magában hús mellé köretnek még nem. Ez is a húsleves felhasználásának egy újabb remek példája. Mindig lenyűgöz, miket rejt egy egyszerű leves és miket ki lehet hozni belőle.
Húslevesben főtt zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, ha van burgonya) – bolti vagy házi majonéz - aki szereti csemegeuborka
A zöldségeket hagyjuk, hogy kihűljenek, majd apró kockákra vágjuk és összekeverjük a majonézzel. Ebben az esetben a majonézt nem kell hígítani tejföllel. Sózni sem kell, hiszen a zöldségek kaptak már egy sósságot és egy fantasztikus ízvilágot magából a levesből. Én még szeretek hozzá csemegeuborkát is vágni és keverni. Ennyi az egész.
Húslevesben főtt zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, ha van burgonya) – bolti vagy házi majonéz - aki szereti csemegeuborka
A zöldségeket hagyjuk, hogy kihűljenek, majd apró kockákra vágjuk és összekeverjük a majonézzel. Ebben az esetben a majonézt nem kell hígítani tejföllel. Sózni sem kell, hiszen a zöldségek kaptak már egy sósságot és egy fantasztikus ízvilágot magából a levesből. Én még szeretek hozzá csemegeuborkát is vágni és keverni. Ennyi az egész.
20 megjegyzés:
:)
Nagggggyon imádjuk. Én még apró almakockákat szoktam beletenni. Küldj egy kis tányérkááááávaaaaal !!
Guszta. Nagyobb darabokra vágtad a szokásosnál, s nem öntöttél rá annyi majonézt, mint általában szokásos. Amit viszont hiányoltam, az a zöldborsó, alma, uborka, tojás.
Én még bort is öntök bele.
(lásd http://eshobbychef.blogspot.com/2010/09/francia-salata.html)
Remélem nem bántottalak meg, én nagyon szeretem a blogodat, nálam a topon szerepelsz. (Külön méltányolom, hogy sűrűn felkeresed szerény blogomat, s bejegyzéseket is írsz, amiért külön köszönet. 2010 blogerétől ez megtisztelő.)
Köszönöm nektek
Hobbychef dehogy, nagyon finom lehet a többi hozzávalóval is. Megnéztem a tiédet is, remek. De én mindig a leves megmaradt zöldségéből készítem, hogy nem menjen kárba, mert másképp nem esszük meg :)
Továbbra is lesem a remekebbnél remekebb receptjeidet, mindenkit szívesen olvasok.
Nálunk is gyakori vendég ez a saláta:-)
Jöhetne nekem is egy talkaval! Igy is nagyon finom lehet, kivancsi lennek, a levesben fovestol milyen plusz izt kap!
Nagyon szeretem... Nálunk a húsleveszöldség a levessel együtt fogy, így hát kénytelen vagyok külön fözni ehhez a salátához a zöldségeket. Persze akkor nem olyan összetett az íze, mintha a levesben föne.
Imádom! Sok almával.
Nalunk isa nagy kedvenc, a gyerekekkel meg nem sikerult megszerettessem, ha valakinek van valami otlete ilyen teren, szivesen latom :-)))).
Gusztusos és mi is nagyon szeretjük!:)
Nagyon guszta!!! Én is teszek bele almát, meg uborkát, de így is szívesen megkóstolnám.:)
Frumos, mi-ai facut pofta. Pup!
Mi is nagyon szeretjük.Vikihez hasonlóan én is teszek bele almát.
Gyermekeim nagy kedvence!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm :)
Ha vendégségbe vagyok és alma van benne megeszem, de alapjáraton én nem teszek bele :)
De nagyon sok finom variációt írtatok le.
Rég nem ettem-kedvet kaptam:) Most is jól jönne egy tálkával!
Bianka-Ahogy mondják, "ahány ház annyi szokás"...nagyon is finoman készitetted. Nálunk ez a név nem szerepel hogy Francia saláta, de tudom hogy az Olaszoknál igen. Nálunk csak egyszerü krumpli saláta a neve, és legalább száz fajta módra készitik.
A legismeretteb mód, krumpli kockára vágva, hagyma, zeller, majonéz, uborka apróra vágva, keményre főzött tojás felvágva, és ennyi az egész. De nem szokásos túl sok majonézt tenni.
Ügyes módra készitetted csirke lében főzve a krumplit, és a zöldségeket. Nagyon finomnak hangzik, és néz ki!
Bianka-Ahogy mondják, "ahány ház annyi szokás"...nagyon is finoman készitetted. Nálunk ez a név nem szerepel hogy Francia saláta, de tudom hogy az Olaszoknál igen. Nálunk csak egyszerü krumpli saláta a neve, és legalább száz fajta módra készitik.
A legismeretteb mód, krumpli kockára vágva, hagyma, zeller, majonéz, uborka apróra vágva, keményre főzött tojás felvágva, és ennyi az egész. De nem szokásos túl sok majonézt tenni.
Ügyes módra készitetted csirke lében főzve a krumplit, és a zöldségeket. Nagyon finomnak hangzik, és néz ki!
Ez tényleg nagyszerű ötlet a maradék leveszöldség felhasználására.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése