2011. jan. 7.

Marhahúsgombóc paradicsomszósszal

A marhahúsleves második élete, egyben egy nagyon finom paradicsomszósszal párosul.
A maradék rostélyost és a megmaradt gombócokat is, főtt krumplival és a mártással tálaltam. Egyébként folyamatosan látom, hogy változik az ízlésünk. Régen nem szerettem a marhát, nem is nagyon ettem, mindig úgy éreztem, hogy galacsin lesz a számban. De amióta jó minőségű húst veszek és megtanultam megfelelően főzni, azóta mind jobban és jobban bejön.

Húsgombóc recept ITT.
Szósz: Egy nagy kanál vaj vagy margarin – 1 kanál liszt – 2 kiskonzerv paradicsompüré – só – bors – cukor – majoránna – egy negyed zeller – egy kis hagyma – egy fél vagy szelet paprika – petrezselyem
A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd belekanalazzuk a paradicsompürét, jól elkeverjük és felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, hogy szószos állagot kapjunk. Ha alaplevet használunk, óvatosan bánjunk a sóval, mert annak már van egy alap sóssága, ha vizet használunk, adjunk hozzá ételízesítőt. Fűszerezzük, mehet bele a zeller, egész hagyma, paprika, majd lassú tűzön rotyogtassuk vagy tíz percig. Figyeljük, mert könnyen leég és lehetséges, hogy a levet is pótolni kell. A cukrot mindenki ízlése szerint adagolja, mert van, aki édesebben van, aki savanykásabban szereti. Az egész zöldségeket fogyasztásig hagyjuk benne, hogy az ízek átjárják a mártást.

6 megjegyzés:

Ami írta...

Annyira guszta! :)

Ildy írta...

Nagyon guszta, jó a fotó.

Dia írta...

Imádom-imádom-imádom!

Dió Bisztró írta...

Szeretem egy kis főtt krumplival édeskésen:DD

Praliné Zsuzsi írta...

No mindjárt itt az ebédidő, kérek szépen! :) Ja, és marha jó Bárány úr farsangi dizájnja :D

Ditta tortái írta...

Nagyon finomat készítettél,nagyon guszta lett:-)