Ezt a receptet még egy éve kaptam egy barátnőmtől és folyamatosan készültem rá, hogy elkészítsem. Tegnap valahogy édesség utáni vágyunk győzött és nekiálltam. Egy, mert irtó könnyű elkészíteni, kettő, mert nem kell sok alapanyag hozzá. Mondhatnám válságkonyhás egy desszert. Az is megengedheti magának, aki éppen nincs a toppon, de vendégeket vár és kedveskedni akar valamivel. És nem mellékes, hogy a végeredmény nagyon finom és elég sok lesz belőle.
400g liszt – 6 kanál tejföl – 2 kanál cukor (én csak vaníliásat tettem) – csipet só – 15 dkg vaj vagy margarin – fahéj + cukor – 2 tojás
Egy tálban mindent előkészítünk. A puha margarint (nem folyós), tejfölt, cukrot, sót, 1 tojást, lisztet kézzel jól összegyúrjuk, majd kettévesszük és fél óráig, hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő, jól lisztezett munkapulton az egyik gombócot kinyújtjuk és egy tortaformával nagy kört vágunk ki. Ez csak azért kell, hogy szép egyforma kifliket kapjunk. Kenjük meg a másik tojás fehérjével és szórjuk meg fahéjas cukorral. Osszuk a kört 8 felé és a vastagabb részükkel kezdve tekerjük fel. Tegyük sütőpapíros tepsire. A másik gombóccal is járjunk el hasonlóan, majd a két gombóc maradékát gyúrjuk össze és folytassuk a műveletet. Ha még marad tészta lehet már amorf forma is, de ne dobjuk ki. Én az utolsó adagot lekvárosra készítettem egy keményebb baracklekvárt felhasználva. Ott nem kell megkenni a fehérjével, csak egyből mehet rá a lekvár. Nagyon finom lett és így már két fajta sütit kapunk. Mindegyik tetejét kenjük meg tojásfehérjével és legyen az első, vagy második változat, szórjuk meg fahéjas cukorral. 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Mikor már majdnem kész, és még van hátra 1-2 perc, mindegyiket kenjük meg vízzel és tegyük vissza a maradék időre. Használjunk ecsetet vagy tollat, hogy ne áztassuk el.
Újfent kaptam díjat, amit nagyon, nagyon szépen köszönök Christinek, Rékának, Szemirámisznak, Elizabethnek. Tényleg, mindegy egyes díj erőt ad, hogy folytassam amit elkezdtem és szeretném ezt továbbadni a következő személyeknek is erő céljából
400g liszt – 6 kanál tejföl – 2 kanál cukor (én csak vaníliásat tettem) – csipet só – 15 dkg vaj vagy margarin – fahéj + cukor – 2 tojás
Egy tálban mindent előkészítünk. A puha margarint (nem folyós), tejfölt, cukrot, sót, 1 tojást, lisztet kézzel jól összegyúrjuk, majd kettévesszük és fél óráig, hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő, jól lisztezett munkapulton az egyik gombócot kinyújtjuk és egy tortaformával nagy kört vágunk ki. Ez csak azért kell, hogy szép egyforma kifliket kapjunk. Kenjük meg a másik tojás fehérjével és szórjuk meg fahéjas cukorral. Osszuk a kört 8 felé és a vastagabb részükkel kezdve tekerjük fel. Tegyük sütőpapíros tepsire. A másik gombóccal is járjunk el hasonlóan, majd a két gombóc maradékát gyúrjuk össze és folytassuk a műveletet. Ha még marad tészta lehet már amorf forma is, de ne dobjuk ki. Én az utolsó adagot lekvárosra készítettem egy keményebb baracklekvárt felhasználva. Ott nem kell megkenni a fehérjével, csak egyből mehet rá a lekvár. Nagyon finom lett és így már két fajta sütit kapunk. Mindegyik tetejét kenjük meg tojásfehérjével és legyen az első, vagy második változat, szórjuk meg fahéjas cukorral. 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Mikor már majdnem kész, és még van hátra 1-2 perc, mindegyiket kenjük meg vízzel és tegyük vissza a maradék időre. Használjunk ecsetet vagy tollat, hogy ne áztassuk el.
Újfent kaptam díjat, amit nagyon, nagyon szépen köszönök Christinek, Rékának, Szemirámisznak, Elizabethnek. Tényleg, mindegy egyes díj erőt ad, hogy folytassam amit elkezdtem és szeretném ezt továbbadni a következő személyeknek is erő céljából
Aminak
Diának
Nikinek a Konyhapultból
Mézigörlnek
Ízes kalandoknak
És minden egyes BLOGTÁRSAMNAK. Mindenkit szeretek olvasni, mindenki sokat dolgozik a csodásabbnál csodásabb bejegyzések megvalósításáért.
Mézigörlnek
Ízes kalandoknak
És minden egyes BLOGTÁRSAMNAK. Mindenkit szeretek olvasni, mindenki sokat dolgozik a csodásabbnál csodásabb bejegyzések megvalósításáért.
18 megjegyzés:
No. Ezt a legjobbkor tetted fel! Szombaton blogtalálkozó lesz nálunk és szerintem ezt fogom elkészíteni... A tésztát gondolom, előző nap este is meggyúrhatom? Sütni frissen érdemes?
Micsoda klassz kiflik! Viszem a receptet, mert pont úgy néznek ki, mint a kedvenc pékségemben kapható fahéjas kiflik.
Klassz fotót csináltál róluk.
És köszönöm szépen a díjat! Nagyon nagyon örülök neki :)
Hű micsoda illet lenghette be a kiskonyhádat!Fincsi lehet!
Írtam Neked tegnap, hogy megérkezett az újság, köszönöm mégegyszer.:-)
Sok-sok dolog van benne amit el szeretnék készíteni majd.
illet - illat :-)
Marika nem tudom, a recept 30 perc pihenőt írt és egyből sütni. A gyúrás nem hazudok 3 perc, szerintem maradj a 30 percnél :)
Nelli köszönöm, olvastam nagyon örülök :)
TÉSZTÁBA ÍZLÉS SZERINT MÉG LEHET CUKROT TENNI, NEKÜNK ÍGY PONT ELÉG VOLT
De jó kis kiflik! Tetszik a recept :-)
Igazán fini kiflik, a róluk készült fénykép is tetszik!
Napok óta valami ilyesmit akarok sütni, csak kakaósban.
Köszi a receptet Bianka!
Egyik fele kakaós lesz, a másik meg fahéjas.
Tetszik nekem is.
Hű de enném!:-)
Tőlem is egy díj Neked!:-)
Ez a kifli valami csodálatos, mentem a receptet!
Mi is megajándékozunk egy díjjal, hisz annyi csodás képed, recepted van!:)
Köszönöm szépen:)És melyik négy közül...vagy így egyben:DDDDD
A kiflik - mint mindig minden - csodásak:)
Ez nekem is bejön! Minden ilyesmi népszerű nálunk, főleg gyerekem szereti a fahéjas verziót.
Imádom a fahéjas édességeket!
Én is kérek belőle!!! :) Nagyon tetszik a bögre-kancsó háttered is!
Egyszerüen fantasztikus. Jó a háttér is.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Igen minden díj jár :)
Guszta! Elteszem a recepted! :)
Megjegyzés küldése