Amióta elkészítettem a múltkori pohárkrémet teljesen oda vagyok érte. Nagyon bejött és a legjobb, hogy a férjemnek is ízlett, pedig azt hittem sohasem fogom tudni rávenni, hogy egyen belőle. Szegény már teljesen beleszokott a gasztró kísérleti nyúl szerepébe. Először csak narancsosnak indult, de végül kávés lett belőle. Szerintem a narancs és a kávé nagyon passzolnak egymáshoz. Hát ez lenne a rövidke története. A másik, hogy akit nagyon felpörget a kávé, este ne fogyassza, mert friss őrölt kávé van benne. Ebből a mennyiségből kb 4-5 adag jön ki, viszont ne töltsük tele a poharat, csak úgy gusztán.
250 g mascarpone – 3 tojás – 3 kanál cukor + 1 kanál vaníliás cukor – 4 marék natúr zabpehely – 3-4 kiskanál őrölt kávé – narancshéj – bő egy kanál narancslé
A tojásokat kettéválasztjuk. A mascarponet a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végig a robotgép magas fordulatszámával dolgozzunk. Mehet bele 2-3 reszeletnyi narancshéj (előtti erősen sikáljuk meg a héját és jól mossuk meg) és narancslé. A végén óvatosan már gép nélkül keverjük hozzá az előtte felvert fehérjét, zabpelyhet és darált kávét. Kanalazzuk pohárba (jelen esetben 2,5 nagy kanál), majd fogyasztás előtt szórjuk meg zabpehellyel és díszítsük naranccsal. A cukorral variálhatunk, többet és kevesebbet is tehetünk bele, ízlés szerint, ahogy a kávéból is. Tegyük legalább egy órára hűtőbe pihenni.
Készíthetjük vegyesen is, hogy a felébe teszünk csak kávét és akkor rétegezve kávé, narancs kompozíciót állíthatunk össze.
250 g mascarpone – 3 tojás – 3 kanál cukor + 1 kanál vaníliás cukor – 4 marék natúr zabpehely – 3-4 kiskanál őrölt kávé – narancshéj – bő egy kanál narancslé
A tojásokat kettéválasztjuk. A mascarponet a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végig a robotgép magas fordulatszámával dolgozzunk. Mehet bele 2-3 reszeletnyi narancshéj (előtti erősen sikáljuk meg a héját és jól mossuk meg) és narancslé. A végén óvatosan már gép nélkül keverjük hozzá az előtte felvert fehérjét, zabpelyhet és darált kávét. Kanalazzuk pohárba (jelen esetben 2,5 nagy kanál), majd fogyasztás előtt szórjuk meg zabpehellyel és díszítsük naranccsal. A cukorral variálhatunk, többet és kevesebbet is tehetünk bele, ízlés szerint, ahogy a kávéból is. Tegyük legalább egy órára hűtőbe pihenni.
Készíthetjük vegyesen is, hogy a felébe teszünk csak kávét és akkor rétegezve kávé, narancs kompozíciót állíthatunk össze.
11 megjegyzés:
Izgalmasan hangzik! Jól is néz ki!
A kávé-narancs páros nekem is nagy kedvenc! És valóban guszta is!
Nagyon klassz lett.
Én csak a nyers tojásoktól idegenkedem:-)
A párom úgy ül le enni, hogy megkérdezi, le van fényképezve, hozzányúlhatok:-)))))
Big Lájk! :)
Én is úgy vagyok ezzel a nyers tojás kérdéssel, mint Gesztenye.:-)
Valahogy tartok tőle!
Szépek a fotók nagyon!
Csodás nagyon!:)
Köszönöm Lányok!
Télen nem kell tartani a friss tojástól, főleg ha valóban friss és már megvan a bevált eladó akinél veszítek.
Nyáron már én sem készítek nyers tojásos dolgokat
Nagyon fincsi lehet ,jók a képek nagyon
Csatlakozom az előttem lévőkhöz! Most nagyon szívesen elkanalazgatnék egy pohárkával! :-D
Jöhetne egy adag nekem is... mondjuk a reggeli kávé mellé :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése