Ezt a receptet egy újságból néztem ki. Először kételkedve figyeltem a leírást, de nagyon megérte. Ez is egy olyan tipikus étel, hogy aki nem szereti a bort, vagy intenzív ízét el se kezdje a főzését. Bár itt vagyok én élő példa, hogy bár italként nem iszom, mondjuk mást sem, de ételben nagyon szeretem. Főleg a finom boros főételeket.
5 szelet marhahátszín (függ a személyek számától is) – 4 ujjnyi szalonna – 2 nagy fej hagyma – zsír – mustár – vörösbor (félszáraz) – só – bors – 5 gerezd fokhagyma
A szeletek nagyon jól kiklopfoljuk, igazán vékonyra, majd megkenjük olajos mustárral és felöntjük annyi borral, hogy jól ellepje a húsokat. Legalább két órára tegyük hűtőbe pihenni. Ha letelt az idő a húsokat kivesszük a pácból és hagyjuk lecsöpögni, utána egy kanál zsírban hirtelen kisütjük. Nem készre csak egy kis színt adunk neki. Elfektetjük egy tepsibe, megszórjuk sóval, borssal. A serpenyőben, amiben elősütöttük a húst, zsírjára pirítjuk a szalonnát és testvériesen elosztva a húsra szedjük. A visszamaradt zsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük és azt is a húsra szedjük. A zsírt is a tepsibe öntjük, meg a megmaradt páclét. A másik hagymát négybe vágva és a fokhagymagerezdeket a hús mellé szórjuk. Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percig, majd a hőfokot 120 fokra levéve 2-3 órán át, folytatjuk. A recept szerint, gombát is tehetünk hozzá, de én nem tettem.
Ha megvan a hús és letelt az idő a vissza maradt szaftot és tartozékait leturmixoljuk és mártásként szolgáljuk. Én kockákra vágott előfőzött burgonyát készítettem, amit egy kis olajon megsütöttem
5 szelet marhahátszín (függ a személyek számától is) – 4 ujjnyi szalonna – 2 nagy fej hagyma – zsír – mustár – vörösbor (félszáraz) – só – bors – 5 gerezd fokhagyma
A szeletek nagyon jól kiklopfoljuk, igazán vékonyra, majd megkenjük olajos mustárral és felöntjük annyi borral, hogy jól ellepje a húsokat. Legalább két órára tegyük hűtőbe pihenni. Ha letelt az idő a húsokat kivesszük a pácból és hagyjuk lecsöpögni, utána egy kanál zsírban hirtelen kisütjük. Nem készre csak egy kis színt adunk neki. Elfektetjük egy tepsibe, megszórjuk sóval, borssal. A serpenyőben, amiben elősütöttük a húst, zsírjára pirítjuk a szalonnát és testvériesen elosztva a húsra szedjük. A visszamaradt zsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük és azt is a húsra szedjük. A zsírt is a tepsibe öntjük, meg a megmaradt páclét. A másik hagymát négybe vágva és a fokhagymagerezdeket a hús mellé szórjuk. Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percig, majd a hőfokot 120 fokra levéve 2-3 órán át, folytatjuk. A recept szerint, gombát is tehetünk hozzá, de én nem tettem.
Ha megvan a hús és letelt az idő a vissza maradt szaftot és tartozékait leturmixoljuk és mártásként szolgáljuk. Én kockákra vágott előfőzött burgonyát készítettem, amit egy kis olajon megsütöttem
12 megjegyzés:
Nekem nagyon bejön.
Kicsit a német konyhára emlékeztet engem valamiért, és nagyon finom lehet!
Megint fincsit alkottál Bianka!:-)
Viszem!:-)
Nagyon jól néz ki!
Levest múltkor Autumntól rendeltem.
Most kérek szépen innen 6 adag ilyen marhahusit.
Ellenkező esetben kénytelen leszek elkészíteni.
Nagyon guszta!:)
Ebédre elfogadnám, nagyon finom lehet...
Nos, én szeretem a bort is (nemcsak ételben), s az intenzív ízeket is. Nálam ez nagyon jól bejönne. (Én még a gombát is beletenném. Imádom.)
Bianka!
Én is csak ételben szeretem a bort:-)
Nagyon jól néz ki, kopog a szemem az éhségtől, nem vacsiztam:-)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Bianka, ez aztán IGEN!!!Nagyon guszta, zavtos, és puhának néz ki a hus, a krumpli körités mindig a kedvencem.
Ezt sem tolnám félre,nagyon guszta:-)
Megjegyzés küldése