2011. febr. 28.

Marhaschnitzel


Ezt a receptet egy újságból néztem ki. Először kételkedve figyeltem a leírást, de nagyon megérte. Ez is egy olyan tipikus étel, hogy aki nem szereti a bort, vagy intenzív ízét el se kezdje a főzését. Bár itt vagyok én élő példa, hogy bár italként nem iszom, mondjuk mást sem, de ételben nagyon szeretem. Főleg a finom boros főételeket.

5 szelet marhahátszín (függ a személyek számától is) – 4 ujjnyi szalonna – 2 nagy fej hagyma – zsír – mustár – vörösbor (félszáraz) – só – bors – 5 gerezd fokhagyma

A szeletek nagyon jól kiklopfoljuk, igazán vékonyra, majd megkenjük olajos mustárral és felöntjük annyi borral, hogy jól ellepje a húsokat. Legalább két órára tegyük hűtőbe pihenni. Ha letelt az idő a húsokat kivesszük a pácból és hagyjuk lecsöpögni, utána egy kanál zsírban hirtelen kisütjük. Nem készre csak egy kis színt adunk neki. Elfektetjük egy tepsibe, megszórjuk sóval, borssal. A serpenyőben, amiben elősütöttük a húst, zsírjára pirítjuk a szalonnát és testvériesen elosztva a húsra szedjük. A visszamaradt zsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük és azt is a húsra szedjük. A zsírt is a tepsibe öntjük, meg a megmaradt páclét. A másik hagymát négybe vágva és a fokhagymagerezdeket a hús mellé szórjuk. Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percig, majd a hőfokot 120 fokra levéve 2-3 órán át, folytatjuk. A recept szerint, gombát is tehetünk hozzá, de én nem tettem.
Ha megvan a hús és letelt az idő a vissza maradt szaftot és tartozékait leturmixoljuk és mártásként szolgáljuk. Én kockákra vágott előfőzött burgonyát készítettem, amit egy kis olajon megsütöttem

12 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Nekem nagyon bejön.

Életünk és ételeink írta...

Kicsit a német konyhára emlékeztet engem valamiért, és nagyon finom lehet!

Nelli írta...

Megint fincsit alkottál Bianka!:-)
Viszem!:-)

Zsiri írta...

Nagyon jól néz ki!

4Gyerek írta...

Levest múltkor Autumntól rendeltem.
Most kérek szépen innen 6 adag ilyen marhahusit.
Ellenkező esetben kénytelen leszek elkészíteni.

Mary írta...

Nagyon guszta!:)

Juci írta...

Ebédre elfogadnám, nagyon finom lehet...

Hobbychef írta...

Nos, én szeretem a bort is (nemcsak ételben), s az intenzív ízeket is. Nálam ez nagyon jól bejönne. (Én még a gombát is beletenném. Imádom.)

Gesztenye receptjei írta...

Bianka!
Én is csak ételben szeretem a bort:-)
Nagyon jól néz ki, kopog a szemem az éhségtől, nem vacsiztam:-)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Elisabeth írta...

Bianka, ez aztán IGEN!!!Nagyon guszta, zavtos, és puhának néz ki a hus, a krumpli körités mindig a kedvencem.

Ditta tortái írta...

Ezt sem tolnám félre,nagyon guszta:-)