Még a családi vacsora előtti napon, vagyis konkrétan a nagy napon, feljöttek a barátaink felköszönteni és nekik készítettem ezt a remek pizzát. Annyira finom volt, hogy csak ódákat tudok róla zengeni főleg a tésztáról. Mindenkinek ajánlom, főleg, hogy az elkészítése nem egy bonyolult feladat. A hússal előre is dolgozhatunk, így a vendégek érkezése előtt egy órával csak a tésztát kell bekeverni. 4 nagy darab pizza lett belőle.
Tészta: 50 dkg liszt – fél kocka élesztő – 1 nagy kanál tejföl – 1 mokkáskanál só – 2 kiskanál cukor – víz – 4 kanál olaj
Töltelék: 40 dkg darált hús (mindenki ízlése szerinti állatból) – 3 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – 1 kisebb paprika – 3 fokhagyma – só – bors – majoránna – oregano – pirospaprika – 1 kicsi konzerv paradicsompürés – cukor
+ gomba, cukkini, sajt
Elsőként a tölteléket készítjük el. A kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rajta megdinszteljük a hagymát, paprikát. Megszórjuk borssal, majoránnával, kevés pirospaprikával, majd felöntjük egy fél bögre vízzel. Hagyjuk vagy 5 percig rotyogni, de figyeljünk ne égjen oda. Ezek után adjuk hozzá a húst, préselt fokhagymát, sót, oregánot és annyi vizet, ami a végére le is fő, mert sűrű tölteléket kell, hogy kapjunk. A végén jöhet a paradicsompüré és ízlés szerinti cukor, amivel selymesebbé tesszük a paradicsomot. Hagyjuk hűlni.
A tésztához nem kell külön felfuttatni az élesztőt, hanem mindent beleteszünk egy tálba és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy egy puha, de rugalmas pizzaszerű tésztát kapjunk. Nekem kb. 3 dl volt. Dolgozzunk a robotgép csigás végével. Meleg helyen, minimum egy órát kelesszük. Majd egy lisztezett munkapulton osszuk a tésztánkat négyfelé. Minden egyes résszel hasonlóan kell eljárni. Nyújtsunk oválisan vékonyra. Kb. akkorára, mint a tepsink hossza. Én jelen esetben a hosszát széltében vettem. Tegyük a tetejére a darált húst, de a szélén hagyjunk vagy 2 ujjnyi szabad részt, amit ráhajtunk és a két végét egymásra teszünk és megnyomkodunk vagy csipkedünk, hogy úgy is maradjon. Mehet a sütőpapíros tepsire. És ekkor azzal gazdagítjuk amivel csak akarjuk. Kettőt simán hagytam, a másikra gombát tettem a negyedikre gombát és cukkini szeleteket, majd mindegyiket megszórtam sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalásnál érdemes szeletekre vágni, hogy mindenki tudjon mindenből enni.
25 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki!:) Jó kis vendégváró!:)
Milyen ötletes !
Húúú, de jól néz ki:-)
Bevallom én még rendes pizzát sem sütöttem soha:-))de itt az ideje:-)
Guszta lett! Rendszeresen sütök pizzát, de csak simán kiterítve, vagy félbehajtva - legközelebb ki fogom próbálni ezt a formázást, jópofa nagyon. :)
Imádom a pizzát, mindenfajtáját.
Ez nagyon guszta.
Hát már nem tudom fokozni, de megkóstolnám.
Nagyon jó a formázás! Ki fogom próbálni!
Nagyon guszták:)
Bianka,nem csodálom,hogy ódákat zengesz a pizzáról,én is emlegetném,ha egyet nekem adnál kóstolónak,isteni lehetett:-)
De ötletes!Nagyon finom lehet!:-)
Jöhet egy szeletke!
S egyik vendég sem hagyott nekem legalább egy darab csücsköt ? húúú ez elszomorít. Én még pizzát sem sütöttem, mert oldalborda nem szereti, nekem meg elég lenne csak egy csücsök :))) Nagyon ötletes, és gusztusos.
Nagyon kívánom :(, nagyon szeretem, muszáj lesz készítsek :)
Szemet gyönyörködtető látvány!Ki kellene már végre próbálnom! :-)
Szuper guszták! Még én sem próbáltam, de ezeket látva kedvet kaptam :)
Látom azért pizza is készült a vendégeknek, még ha nem is ma. Viszem is a tészta receptet és kipróbálom.:)Jaaaa, és nagyon-nagyon guszta!!!
Mindenkinek ajánlom, tényleg nagyon finom.
Köszönöm nektek
Viki készítsél egy kisebb adagot, vagy ha vendégek jönnek és más is került az asztalra amit férj is szeret
Gizi :)))) végül minden sikerült
Erdekes nagyon, meg sose ettem torok pizzat, nagyon jol nez ki!!!!
Megigértem a fiamnak, ha a vizsgái nem jól, nagyon jól sikerülnek ,akkor azonnal pizzát készítek !
Már negyedszer készítettem két hét alatt és képzeld még van 2 vizsgája.
Amikor kijön a vizsgáról, ha azt mondja hogy :Anyuka készítheted! Akkor én már tudom, hogy vagy 9 est vagy 10 est kapott.
Megéri a fáradozást!
Ezeket a csónakokat én is megsütöm, biztosan ízleni fog!!!
Istenien néz ki, feltétlen kipróbálom!:-))
Egy hete írtam egy bejegyzést egy díjról, lehet, hogy elkerülte a figyelmedet. Kérlek, hogy látogasd meg az oldalamat. Remélem időnként olvasod a megjegyzéseket.
Jahj, de szeretem!
Olyan szépen lettek, hogy ihaj! :)
Bianka-Nagyon szépen készültek ezek a pizzák, különleges formájuk van. Igazán ügyes vagy.
BOLDOG VALENTIN NAPOT KIVÁNOK!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Hobbyshef megbeszéltük :)
Elis köszönöm, viszont
Juci sok sikert a fiadnak
SZUPERFINOM!!KÖSZÖNÖM A RECEPTET.
Megjegyzés küldése