Nem tudom még hány bőrt lehet lehúzni róla, de amíg el nem érem a csontvázat folytatom :) Nálunk ez a fajta keksz egy alap élelmiszer és nem csak maga a sütemény de a hozzávalói is. Így bármikor neki tudok állni. Szeretem vendégvárónak is, mert praktikus és ízletes. Ami meglepő, hogy azóta mindenki nagyüzemben gyártja.
20 dkg zabpehely (kis szemű) – 40 dkg liszt – 10 dkg cukor – 2 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna – 2 csapott kiskanál fahéj – 20 dkg margarin – 15 dkg méz – csoki reszelék – cukrozott darált dió
20 dkg zabpehely (kis szemű) – 40 dkg liszt – 10 dkg cukor – 2 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna – 2 csapott kiskanál fahéj – 20 dkg margarin – 15 dkg méz – csoki reszelék – cukrozott darált dió
A mézet és a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Először kanállal, majd kézzel jól összekeverjük. FONTOS, hogy nedves kézzel nagyobb dió nagyságú masszát szaggatunk a tésztából és jól összegyúrjuk, majd formázzuk, összelapítva a két tenyerünk között. Tegyük sütőpapírra, szórjuk meg a felét csokireszelékkel a másik felét cukros, darál dióval és előmelegített sütőben 175 fokon, 12-15 percig süssük. Ha kész, vegyük ki és várjunk pár percet, hogy a puha keksz megdermedjen. Finom ropogós állagot kapunk.
20 megjegyzés:
Már a látvány is bűnbe visz!!
Nem éééér!
Szeretem a zabpelyhes sütiket!
Nagyon guszta, megjegyzem magamnak! :)
Én is oda vagyok a zabpelyhes sütikért, mág bármennyi jöhet :)
Úgy szeretem a kávémhoz!:-)
Bianka, nem hiszed el, tegnap pont ezt a zabpelyhes kekszet csináltam meg, csak nem volt a tetején semmi :))) De a cukros dió nagyon tetszik, legközelebb azt teszek rá, köszi az ötletet!
Éjlen az zabpehely!
Én is kedvelem a zabpelyhes sütiket, van egy remek receptem , hamarosan jelenkezek vele...
Nagyon fincsi!!!!
Csatlakozom az előttem szólókhoz: zabpehelyre fel! :))
Én még nem unom, vagyis unnám, ha esetleg kaphatnák belőle!:)) Most már kénytelen leszek én is sütni egy adagot, nem bírom tovább.:))
Jajj de szeretnék egy pár darabot ebböl a kukikbol. Nagyon szépek, és finomak!
Jó, hogy frissíted a memőriám. Apának már úgyis üres a kekszes ládikója, s a kávéja mellé nélkülözhetetlen. Az első zabpelyhes kekszet is Tőled vittem. Viszem ezt is.
Guszta!:)
Hú de elropogtatnék párat belőle :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Eltudnád nekem árulni, hogy kb meddig áll el ez a keksz? Előre is köszi!:)
Mézeskalács, szerintem dobozban tuti egy hét vagy több, de nem tudom mert nálunk másfél nap és már elfogyott
Köszi az infót! Megsütöttem és nagyon finom lett. Az elején a morzsalékos állaga egy kicsit meglepett, de mire megsült mennyei lett a végeredmény. Soha nem ettem még zabpelyhes kekszet, de biztosan nem kevésszer fogok még sütni!:) Köszi
Szia.Tegnap sütöttem sajtos tallért,egy régi recept alapján,de mivel nem voltam biztos abban hogy tényleg ennek a tésztának a leírása,mivel más néven volt ezért összehasonlítottam néhány recepttel.Limaránál kérdezted,hogy az eredeti sütővasat lehet-e mással helyettesíteni???Szerintem igen,mégpedig a gofri sütővel .Ugyanis én azzal sütöttem meg.ha kipróbálod,akkor sok sikert .
Megjegyzés küldése