2011. márc. 9.

Sokadik zabpelyhes keksz változat


Nem tudom még hány bőrt lehet lehúzni róla, de amíg el nem érem a csontvázat folytatom :) Nálunk ez a fajta keksz egy alap élelmiszer és nem csak maga a sütemény de a hozzávalói is. Így bármikor neki tudok állni. Szeretem vendégvárónak is, mert praktikus és ízletes. Ami meglepő, hogy azóta mindenki nagyüzemben gyártja.

20 dkg zabpehely (kis szemű) – 40 dkg liszt – 10 dkg cukor – 2 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna – 2 csapott kiskanál fahéj – 20 dkg margarin – 15 dkg méz – csoki reszelék – cukrozott darált dió

A mézet és a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Először kanállal, majd kézzel jól összekeverjük. FONTOS, hogy nedves kézzel nagyobb dió nagyságú masszát szaggatunk a tésztából és jól összegyúrjuk, majd formázzuk, összelapítva a két tenyerünk között. Tegyük sütőpapírra, szórjuk meg a felét csokireszelékkel a másik felét cukros, darál dióval és előmelegített sütőben 175 fokon, 12-15 percig süssük. Ha kész, vegyük ki és várjunk pár percet, hogy a puha keksz megdermedjen. Finom ropogós állagot kapunk.

20 megjegyzés:

Dió Bisztró írta...

Már a látvány is bűnbe visz!!
Nem éééér!

Tücsök Bogár írta...

Szeretem a zabpelyhes sütiket!

Szemi írta...

Nagyon guszta, megjegyzem magamnak! :)

Ami írta...

Én is oda vagyok a zabpelyhes sütikért, mág bármennyi jöhet :)

Nelli írta...

Úgy szeretem a kávémhoz!:-)

Praliné Zsuzsi írta...

Bianka, nem hiszed el, tegnap pont ezt a zabpelyhes kekszet csináltam meg, csak nem volt a tetején semmi :))) De a cukros dió nagyon tetszik, legközelebb azt teszek rá, köszi az ötletet!

Anazar írta...

Éjlen az zabpehely!

Juci írta...

Én is kedvelem a zabpelyhes sütiket, van egy remek receptem , hamarosan jelenkezek vele...

Reka írta...

Nagyon fincsi!!!!

egycsipet írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz: zabpehelyre fel! :))

Gizi írta...

Én még nem unom, vagyis unnám, ha esetleg kaphatnák belőle!:)) Most már kénytelen leszek én is sütni egy adagot, nem bírom tovább.:))

Elisabeth írta...

Jajj de szeretnék egy pár darabot ebböl a kukikbol. Nagyon szépek, és finomak!

Viki írta...

Jó, hogy frissíted a memőriám. Apának már úgyis üres a kekszes ládikója, s a kávéja mellé nélkülözhetetlen. Az első zabpelyhes kekszet is Tőled vittem. Viszem ezt is.

Mary írta...

Guszta!:)

Zsiri írta...

Hú de elropogtatnék párat belőle :)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Mézeskalács írta...

Eltudnád nekem árulni, hogy kb meddig áll el ez a keksz? Előre is köszi!:)

Bianka írta...

Mézeskalács, szerintem dobozban tuti egy hét vagy több, de nem tudom mert nálunk másfél nap és már elfogyott

Mézeskalács írta...

Köszi az infót! Megsütöttem és nagyon finom lett. Az elején a morzsalékos állaga egy kicsit meglepett, de mire megsült mennyei lett a végeredmény. Soha nem ettem még zabpelyhes kekszet, de biztosan nem kevésszer fogok még sütni!:) Köszi

Anyucika írta...

Szia.Tegnap sütöttem sajtos tallért,egy régi recept alapján,de mivel nem voltam biztos abban hogy tényleg ennek a tésztának a leírása,mivel más néven volt ezért összehasonlítottam néhány recepttel.Limaránál kérdezted,hogy az eredeti sütővasat lehet-e mással helyettesíteni???Szerintem igen,mégpedig a gofri sütővel .Ugyanis én azzal sütöttem meg.ha kipróbálod,akkor sok sikert .