A részemről, nagyon közeli családtag szülinapját ünnepeltük. Mivel hölgyről van szó, a korát ne firtassuk, hiszen lélekben mindenki húsz évesnek érzi magát. Eme alkalom örömére készítettem ezt a csodás tortát, ha nem is külsőségekben, inkább magában az íz világában szuper. Mivel a nővérem is részt vett és kedveskedni akartam neki, hogy ő is ehessen belőle (lisztérzékeny) rizslisztből készült a piskóta. Csak volt egy kis bibi, mert nem vettem észre, hogy már alig van belőle, így egy kanál darált mandula (macaronból maradt vissza) is került bele. A képek a bulin készültek. Az ünnepeltnek itt is sok-sok boldogságot szeretnék kívánni. Teljesüljön minden álma….
Tortalap: 4 tojás – 4 kanál rizsliszt, ha nem diétás, akkor sima rétesliszt (jelen esetben 3 kanál rizs és 1 kanál mandula) – 4 kanál cukor – egy csipet sütőpor
Joghurtos rész: 3 natúr joghurt – 2 habtejszín – 1 habfixáló – 1 nagy tasak dr. Oetker zselatin fix – 3 kanál cukor – 1 vaníliás cukor
3 marék eper + 2 db eper a díszítéshez és mentalevél
A tortalapot, most nagyon vékonyra készítettem, mert a joghurtos rész a lényeg. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén a sütőporral elkevert lisztet. Egy kikent (én kevés olajjal szoktam), aljában sütőpapírral kibélelt formába öntjük (jelen esetben kis tepsi és a hozzávalók aránya is ehhez mért). Érdemes csattós tepsit vagy tortaformát használni. 180 fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, majd pár perc múlva visszavesszük 160-170 fokra. Sütési idő kb. 18-20 perc. Hagyjuk hűlni.
Aki nem zselés párti csukja be a szemét :)))) A joghurtos részre, számoljunk legalább 4-5 óra dermedési időt. A habot a habfixálóval leírás szerint felverjük. A joghurtokat robotgéppel, legalább egy percen át keverjük össze, a cukrokkal (azt mindenki ízlése szerint adagolhatja) és a zselatinnal. A habot és a joghurtot, egy nagyobb kanállal óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a négybe vágott kisebb epreket is. Keverjünk még rajta egyet vagy kettőt, hogy az eper egy kicsit kiengedjen a levéből és ezzel is ízesítse a joghurtos részt. Ezek után az egészet öntsük a piskótára, igazgassuk meg, majd irány a hűtő. Ha megdermedt ízlés szerint díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tartsuk, majd utána is.
Tortalap: 4 tojás – 4 kanál rizsliszt, ha nem diétás, akkor sima rétesliszt (jelen esetben 3 kanál rizs és 1 kanál mandula) – 4 kanál cukor – egy csipet sütőpor
Joghurtos rész: 3 natúr joghurt – 2 habtejszín – 1 habfixáló – 1 nagy tasak dr. Oetker zselatin fix – 3 kanál cukor – 1 vaníliás cukor
3 marék eper + 2 db eper a díszítéshez és mentalevél
A tortalapot, most nagyon vékonyra készítettem, mert a joghurtos rész a lényeg. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén a sütőporral elkevert lisztet. Egy kikent (én kevés olajjal szoktam), aljában sütőpapírral kibélelt formába öntjük (jelen esetben kis tepsi és a hozzávalók aránya is ehhez mért). Érdemes csattós tepsit vagy tortaformát használni. 180 fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, majd pár perc múlva visszavesszük 160-170 fokra. Sütési idő kb. 18-20 perc. Hagyjuk hűlni.
Aki nem zselés párti csukja be a szemét :)))) A joghurtos részre, számoljunk legalább 4-5 óra dermedési időt. A habot a habfixálóval leírás szerint felverjük. A joghurtokat robotgéppel, legalább egy percen át keverjük össze, a cukrokkal (azt mindenki ízlése szerint adagolhatja) és a zselatinnal. A habot és a joghurtot, egy nagyobb kanállal óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a négybe vágott kisebb epreket is. Keverjünk még rajta egyet vagy kettőt, hogy az eper egy kicsit kiengedjen a levéből és ezzel is ízesítse a joghurtos részt. Ezek után az egészet öntsük a piskótára, igazgassuk meg, majd irány a hűtő. Ha megdermedt ízlés szerint díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tartsuk, majd utána is.
22 megjegyzés:
Fantasztikus tortát sütöttél! Isten éltesse sokáig az ünnepeltet!!
Bianka, a tortád "külsőségekben" is szuper!!
Gyönyörű lett a torta, és fotók is igazán szépek! :)
Nagyon szép, ennék belőle!
Nagyon guszta,imádom az epret.Boldog szülinapot az ünnepeltnek!
Ahh, csodálatos! Úgy beleharapnék! :-)
Nagyon szépet alkottál! :)
Tökéletes torta!
Un desert racoritor si de sezon. Minunat.
Boldog szülinapot! Isteni lehetett a torta!:-))
Nagyon szép lett a torta! Szívesen lettem volna az ünnepelt helyében, legalább a torta felszeleteléséig!:-)
Nagyon finom lehet ,és gyönyörű!
Nagyon guszta. Az ilyeneket nagyon szeretem.
Én is ennék belőle:)
ez bíztos olyan finom volt, hogy mind elfogyott.
Csodaszép, ügyes vagy.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nagyon kívánatos!
Bianka-a joghurtos eper tortád valami szuper fantasztikus szép, és könnyü...nembeszélve hogy mennyire finom volt!
Tyű, nem semmi!
Igazán ünnepi így nem kereken is, sőt! :)
Istenien néz ki ez a torta! Meg szeretném csinálni a testvérem születésnapjára, de a hozzávalóknál kicsit megakadtam. A 2 habtejszín alatt, mekkora kiszerelésre kell gondolni?
Előre is köszönöm a választ!
Nusi 2dl-es kiszerelés egy darab tejszín
Megjegyzés küldése