Tényleg nem kell több hozzá. Ezt a receptet még anyutól lestem el, így gyermekkorom ízeit juttatja eszembe. Mikor nem volt idő, maradt eper és valami desszertre vágytunk összedobott pár pohárral. Teljesen megváltoztatja a tejszínhabos eper íz világát. Én csak ajánlani tudom, pl. reklám receptnek is :) Tudjátok, egy reklám alatt elkészíthető desszertnek. Mivel ketten vagyunk, csak két pohárral készítettem.
2 marék eper (2 szép közepes eper, díszítésre) – 2 dl tejszínhab – habfixáló (kihagyható) – 50 g margarin vagy vaj – ízlés szerinti cukor – pár csepp tej – kakaópor
Kezdjük a kakaóval, hogy legyen ideje egy csöppet összeállni, és pár percet hűlni. El is készíthetjük egy reklám alatt, aztán a másik alatt összeállíthatjuk :) Olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá vagy 2-3 kanál kakaóport és annyi tejet, hogy sűrű krémet kapjunk (ha még szükséges mehet bele kakaó. A cukrot mindenki ízlése szerint adagolja. Folyamatos kevergetés mellett olvasszunk meg benne minden alapanyagot, majd tegyük félre. Az epreket készítsük elő, és vágjuk négybe. A jó hideg tejszínhabot verjük fel. Használhatunk habfixálót, de ha nincs, nem dől össze a világ. A két díszeprünket mártsuk bele a csokiba és tegyük félre. A pohár aljába tegyünk habot, kakaós krémet, epret és így tovább, vagy tök mindegy a sorrend. A végén habot, majd díszítsük a csokival bevont eperrel és amivel csak szeretnétek. Még egy kis csokireszeléket is el tudnék rajta képzelni…. Ha még meleg a csoki egyből fogyasszuk, mert a hab gyorsan összeesik, de én így szeretem.
2 marék eper (2 szép közepes eper, díszítésre) – 2 dl tejszínhab – habfixáló (kihagyható) – 50 g margarin vagy vaj – ízlés szerinti cukor – pár csepp tej – kakaópor
Kezdjük a kakaóval, hogy legyen ideje egy csöppet összeállni, és pár percet hűlni. El is készíthetjük egy reklám alatt, aztán a másik alatt összeállíthatjuk :) Olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá vagy 2-3 kanál kakaóport és annyi tejet, hogy sűrű krémet kapjunk (ha még szükséges mehet bele kakaó. A cukrot mindenki ízlése szerint adagolja. Folyamatos kevergetés mellett olvasszunk meg benne minden alapanyagot, majd tegyük félre. Az epreket készítsük elő, és vágjuk négybe. A jó hideg tejszínhabot verjük fel. Használhatunk habfixálót, de ha nincs, nem dől össze a világ. A két díszeprünket mártsuk bele a csokiba és tegyük félre. A pohár aljába tegyünk habot, kakaós krémet, epret és így tovább, vagy tök mindegy a sorrend. A végén habot, majd díszítsük a csokival bevont eperrel és amivel csak szeretnétek. Még egy kis csokireszeléket is el tudnék rajta képzelni…. Ha még meleg a csoki egyből fogyasszuk, mert a hab gyorsan összeesik, de én így szeretem.
8 megjegyzés:
Jó kis recept tetszik szépen is van tálalva! :)
Öt perc az elkészítése , de mérted az időt hány perc alatt fogyott el?
Engedd meg , hogy helyetted válaszoljak: Seperc alatt!!
Biztos vagyok benne!
Szuper fincsi ez így!Szeretem a reklám kajáidat nagyon!:-)
Nagyon guszta és milyen egyszerű finomság, ezt el fogom én is készíteni!:)
Nekem is nagyon tetszik,jó is lenne így ebéd után:-)
Tyű, de szuper! :)
Gyönyörűen megcsináltad.
Gyors és finom, az ilyesmit én is szeretem! :))
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése