Bevallom fiatalabb koromban még az erős gondolatától is kirázott a hideg, de ahogy teltek, múltak az évek, mint jobban és jobban megbarátkoztam, olyan mértékben, hogy most már nem csak kedvelem, de kívánom a pikáns ételeket. Emiatt a mexikói ételek is barátaim lettek.
Pont jókor jött a Fűszeráruház megkeresése és az általuk küldött 3 mexikói fűszerkeverék. Köszönöm nekik és ajánlom a figyelmetekbe remek termékeiket.
Magát az alap receptet Horasz blogjáról lestem, de saját ízlésünkre formáltam. 2-3 főre
Hús: fél kiló sertés darált hús – taco fűszerkeverék
Egy kis olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd felöntjük 1-1,5 dl vízben elkevert fűszerrel és hagyjuk megpárolódni. Ha lefőtt a víz, egy kicsit át is piríthatjuk.
Guacamole: 1 puha érett avokadó – 1 gerezd fokhagyma – lime citrom leve – 1,5 kanál tejföl – 1 szál újhagyma – só – bors
Magyarul avokadó krém. Nagyon finom még magában is egy szelet kenyérre kenve. Az avokadót kettévágjuk, megszabadítjuk a magjától, majd egy kanál segítségével kivájjuk a húsát. Pépessé keverjük a tejföllel, sóval, borssal, préselt fokhagymával, nagyon apróra szelt újhagymával, valamint ízlés szerinti citromlével
Paradicsom salsa: 2 nagyobb paradicsom – só – bors – majoránna – petrezselyem – 2 szál újhagyma – citrom leve
A paradicsomot, nagyon, nagyon apróra vágjuk, meglocsoljuk ízlés szerinti citromlével, majd összekeverjük a hagymával és fűszerekkel.
Babpüré: 1 vörös bab konzerv – só – bors – fokhagyma – kevés paradicsompüré – cukor vagy Bonduelle mexikói babkonzerv
Ezt a második lehetőséget azért írom, hogy ha valaki szereti, vagy erre van igénye ezzel is megoldhatja. Kibontjuk és botmixerrel mártással együtt nagyobb darabokra pürésítjük. A sima babbal is ugyanígy járunk el, csak leszűrjük és ízesítjük. Ha kezelhetetlenül száraz lenne, adjunk hozzá egy kis levet a babról.
Szükségünk van még sajtra, lilahagymára, kisebb fajta tortilla lapra. Aki szeretné házilag is elkészítheti.
Hogy legyen idejük összeérni minimum egy fél órával hamarabb készítsük el a püréket és a paradicsomot. Az a jó ebben az ételben, hogy valóban mindenki ízlése szerint ízesítheti, adhat vagy vehet el fűszereket, és úgy állítja össze, ahogy csak akarja.
Jelen esetben a következőképpen rétegeztem: avokadó krém – babpüré – forró hús – hagyma – sajt és paradicsom. Utána érdemes az egészet átmelegíteni.
Pont jókor jött a Fűszeráruház megkeresése és az általuk küldött 3 mexikói fűszerkeverék. Köszönöm nekik és ajánlom a figyelmetekbe remek termékeiket.
Magát az alap receptet Horasz blogjáról lestem, de saját ízlésünkre formáltam. 2-3 főre
Hús: fél kiló sertés darált hús – taco fűszerkeverék
Egy kis olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd felöntjük 1-1,5 dl vízben elkevert fűszerrel és hagyjuk megpárolódni. Ha lefőtt a víz, egy kicsit át is piríthatjuk.
Guacamole: 1 puha érett avokadó – 1 gerezd fokhagyma – lime citrom leve – 1,5 kanál tejföl – 1 szál újhagyma – só – bors
Magyarul avokadó krém. Nagyon finom még magában is egy szelet kenyérre kenve. Az avokadót kettévágjuk, megszabadítjuk a magjától, majd egy kanál segítségével kivájjuk a húsát. Pépessé keverjük a tejföllel, sóval, borssal, préselt fokhagymával, nagyon apróra szelt újhagymával, valamint ízlés szerinti citromlével
Paradicsom salsa: 2 nagyobb paradicsom – só – bors – majoránna – petrezselyem – 2 szál újhagyma – citrom leve
A paradicsomot, nagyon, nagyon apróra vágjuk, meglocsoljuk ízlés szerinti citromlével, majd összekeverjük a hagymával és fűszerekkel.
Babpüré: 1 vörös bab konzerv – só – bors – fokhagyma – kevés paradicsompüré – cukor vagy Bonduelle mexikói babkonzerv
Ezt a második lehetőséget azért írom, hogy ha valaki szereti, vagy erre van igénye ezzel is megoldhatja. Kibontjuk és botmixerrel mártással együtt nagyobb darabokra pürésítjük. A sima babbal is ugyanígy járunk el, csak leszűrjük és ízesítjük. Ha kezelhetetlenül száraz lenne, adjunk hozzá egy kis levet a babról.
Szükségünk van még sajtra, lilahagymára, kisebb fajta tortilla lapra. Aki szeretné házilag is elkészítheti.
Hogy legyen idejük összeérni minimum egy fél órával hamarabb készítsük el a püréket és a paradicsomot. Az a jó ebben az ételben, hogy valóban mindenki ízlése szerint ízesítheti, adhat vagy vehet el fűszereket, és úgy állítja össze, ahogy csak akarja.
Jelen esetben a következőképpen rétegeztem: avokadó krém – babpüré – forró hús – hagyma – sajt és paradicsom. Utána érdemes az egészet átmelegíteni.
18 megjegyzés:
Szuper lett! :)
Kíváncsi voltam, hogy mit hozol ki a tegnapi képen lévő anyagokból.
nyammmmmmiiii! Elsőre űgy tűnt, hogy jó tömény kaja, de nem is! Jól néz ki! Megkóstolnám!:)
Imádom a taco-t! :)
Nagyon baba lett!
ezek szerint még naaaaagyon fiatal vagyok. hurrá. köszönöm.
a képek jók, csípős nélkül bevállalom.
Jól néz ki nagyon! :)
Megenni epém miatt nem bírnám sajnos!
Nekem jöhet a csipős azt még a nemlétező epén is bírja :) Nagyon jól néz ki és jól hangzik.
Hogy ez milyen guszta! :) Kékek szépen! :)
Szuper lett! Imádom a mexikói kajákat!
Én is kérnék, nagyon guszta,
Bianka!Megint fincsit hoztál nekünk!Én is szeretem a csípős ételeket.
Nagyon jól néz ki, szeretem a csipős ételeket guszta!
Vreau si eu... O zi frumoasa.
Jajj de nagyon szeretjük, én is gyakran szoktam készíteni, nagyon guszta. Egy szép és kellemes napot!
Finom lehet!
Tacot még nem ettem, csípmentesen bevállalnám. Na jó egy picikét csíphet.
Bianka, gratulálok, hogy nálatok is bejött a taco. Nálunk elég gyakran készitjük, és igaz hogy pikáns, de a közekpes pikáns az nagyszerü. Tejföllel kenjük a taco-t és igy lecsillapitja a pikáns csipős izet.
Finomn kinézete...ügyes vagy!!!
Jól néz ki.. nyammmi! :)
Szeretem! :)
Én is így vagyok a csípőssel, már nagyon szeretem! Finom lett ez is nagyon!
Megjegyzés küldése