Sajnos a gépem még mindig rossz, de nem szerettem volna lemaradni a VKF-ről így felkerekedtünk és átmentünk egy rokonhoz gépezni :) Emiatt egy kicsit meg is vagyok zavarodva, de nem panaszkodom, mert bár nagyon egyszerű, de isteni kis desszertet készítettem. Az eredeti recept baracklikőrben marinált barackkal készült, de mivel én nem iszom alkoholt, maradt a sima gyümölcs és barack helyett eper. De aki szeretné, egy kis likőrben meg lehet áztatni az epret is. 3-4 pohár
95 g búzadara – 3 csomag vaníliás cukor – 3+1 kanál cukor – ½ l tej és egy kicsi – 1 kanál margarin – 2 dl habtejszín – 1 habfixáló – fél kiló eper
Készítsünk egy tejbegrízt (tej, cukrok, búzadara), amibe a vége fele belekeverünk egy kanál a margarint. Ha a fél liter tej nem lenne elég, még tehetünk hozzá egy keveset, hogy ne legyen beton keménységű. Kihűtjük, de kevergessük, hogy ne álljon össze, ne keményedjen meg. Ha kihűl, leírás szerint felverjük a tejszínt a habfixálóval és még egy kanál cukorral. A robotgéppel a grízt is fellazítjuk, hogy minél habosabb legyen, majd egy nagyobb kanállal óvatosan a tejszín ¾-ét beleforgatjuk. Az epret megmossuk és 4-6 részt vágjuk. A poharunkban ízlés szerint rétegezzük a tejszínes darát és a gyümölcsöt. Legalább 1 órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Tálaláskor a maradék tejszínnel díszítsük.
95 g búzadara – 3 csomag vaníliás cukor – 3+1 kanál cukor – ½ l tej és egy kicsi – 1 kanál margarin – 2 dl habtejszín – 1 habfixáló – fél kiló eper
Készítsünk egy tejbegrízt (tej, cukrok, búzadara), amibe a vége fele belekeverünk egy kanál a margarint. Ha a fél liter tej nem lenne elég, még tehetünk hozzá egy keveset, hogy ne legyen beton keménységű. Kihűtjük, de kevergessük, hogy ne álljon össze, ne keményedjen meg. Ha kihűl, leírás szerint felverjük a tejszínt a habfixálóval és még egy kanál cukorral. A robotgéppel a grízt is fellazítjuk, hogy minél habosabb legyen, majd egy nagyobb kanállal óvatosan a tejszín ¾-ét beleforgatjuk. Az epret megmossuk és 4-6 részt vágjuk. A poharunkban ízlés szerint rétegezzük a tejszínes darát és a gyümölcsöt. Legalább 1 órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Tálaláskor a maradék tejszínnel díszítsük.
16 megjegyzés:
95 dkg búzadara nem sok egy kicsit?
De :) köszönöm
Nagyon guszta desszert:-)
Nagyon jól néz ki, és biztosan finom is :-).
Tényleg nagyon guszta, szívesen elkanalaznék most egy pohárkával.:-)
Nagyon guszta! Ha elég hideg kérek szépen !
Bianka ez egy tökéletes desszert! Ha maradt még belőle, szivesen kikanalazom....esetleg a keverőtál? ?)))
Ez igen, nagyon jol nez ki, nagyon finom lehet!!!! ha megengeded en is elkeszitem a csaladomnak, szerintem imadni fogjak!!!!
Csodaszép lett! :)
nagyon guszta, szívesen megenném most :)
Megint finomat hoztál Bianka!
Remélem hamarosan megjavul most már a géped!
Ez gyönyörű és hihetetlenül étvágygerjesztő!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm és ajánlom elkészíteni
Nagyon guszta, s azzal a sok eprrel mennyei lehet!:-))
Nagyon jól néznek ki, szívesen elkanalaznék egyet :)
Ez nem csak csodásan néz ki, hanem tuti,hogy nagyon finom is. Megennék most egy pohárkával... :))
Megjegyzés küldése