A gyümölcsöket előkészítjük, a meggyet kimagozzuk, a nektarint héjastul szeletekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük vízzel. Ha befőttet használunk, a meggylevét is. Beletesszük a fűszereket, ízlés szerinti cukrot és kétnyomásnyi citromlevet. Kis lángon a forrásról számított max. 5 percet főzzük. Ne essenek szét a gyümölcsök. A végén lágyítsuk egy tejszínes habarással. Tudom, sokan vaníliás pudingot használtok, valóban nagyon finom vele, de én nem szeretem, mert túlságosan besűríti.
2011. jún. 29.
Nektarinos meggyleves
Nyár, kánikula (ma nem, 19 fok) és gyümölcsleves. Szerintem elengedhetetlen része az évszaknak. Előételként, desszertként is fogyaszthatjuk. Elkészítési módja és gyümölcsök variációja végtelen. 1kg meggy vagy befőtt – 2 nektarin – 2 dl tejszín – 1 egész fahéj – kb. 10 szem szegfűszeg – 1 kanál liszt – citrom – cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Nagyon guszta!
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/06/ismet-dijat-kaptam.html
Nézz be hozzám, díj vár rád!
Nagyon finom lehet.
Bun si racoritor. Pup!
Nagyon jok ezek a gyumolcslevesek :-).
Guszta :)
A 19 fok ellenére szívesen megenném! :)
Megjegyzés küldése