Annyi csodát hallottam róla, hogy nem hagyhattam ki. Még boltit sem ettem, így nem tudom összehasonlítani milyen lehet az eredeti, de az itthoni finom. Bár nekem tömény, férj szerint nem ropog, de egy próbát mindenképp megér. A receptet Tücsökbogárnál láttam, aki mindig finomakat süt.
Keksz: 225 g liszt – 125 g kakaó (holland jó sötét) – 1 kiskanál szódabikarbóna – fél kiskanál sütőpor – 125 g porcukor – 125 g vaj – 1 tojás
Krém: 50 g vaj – 200 g porcukor – 4 kanál tejszín (vagy tej) – 1 kiskanál vanília aroma
Ennél a receptnél tényleg fontos a porcukor főleg a krémnél. Kezdjük a belsejével. Robotgéppel az összes hozzávalót habosra keverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
A kekszhez, a margarint, a cukrot és a tojást habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a száraz adalékokat. Végig robotgéppel dolgozzunk, míg össze nem áll a massza. Nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Egy formával, jelen esetben boros pohárral kiszaggatjuk a kekszeket. Ha van keksznyomó mintánk, akkor díszíthetjük is. Nekem volt virágos, de alig látszik sütés után. Tipp: a nyújtófát érdemes forró vízbe mártani, hogy ne tapadjon hozzá, valamint amikor felszedjük a keksz korongokat akkor is nedves késsel. A kekszeket tegyük egy sütőpapíros tepsire, majd 160 fokos előmelegített sütőben 7 perc alatt süssük készre. Akkor még puha, de hűlés közben megszilárdul. Ha kihűltek kettesével töltsük meg a krémmel, majd egy kis időre tegyük vissza a hűtőbe
Keksz: 225 g liszt – 125 g kakaó (holland jó sötét) – 1 kiskanál szódabikarbóna – fél kiskanál sütőpor – 125 g porcukor – 125 g vaj – 1 tojás
Krém: 50 g vaj – 200 g porcukor – 4 kanál tejszín (vagy tej) – 1 kiskanál vanília aroma
Ennél a receptnél tényleg fontos a porcukor főleg a krémnél. Kezdjük a belsejével. Robotgéppel az összes hozzávalót habosra keverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
A kekszhez, a margarint, a cukrot és a tojást habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a száraz adalékokat. Végig robotgéppel dolgozzunk, míg össze nem áll a massza. Nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Egy formával, jelen esetben boros pohárral kiszaggatjuk a kekszeket. Ha van keksznyomó mintánk, akkor díszíthetjük is. Nekem volt virágos, de alig látszik sütés után. Tipp: a nyújtófát érdemes forró vízbe mártani, hogy ne tapadjon hozzá, valamint amikor felszedjük a keksz korongokat akkor is nedves késsel. A kekszeket tegyük egy sütőpapíros tepsire, majd 160 fokos előmelegített sütőben 7 perc alatt süssük készre. Akkor még puha, de hűlés közben megszilárdul. Ha kihűltek kettesével töltsük meg a krémmel, majd egy kis időre tegyük vissza a hűtőbe
17 megjegyzés:
Nem vagyok oreo fan(pedig ahol dolgozom csinályák)de az othoni bisztos nagyon finom!Nagyon jo néz ki!!!
Mi nagyon szeretjük! :)))
Én nagy oreo fan vagyok :)
Csinik :)
Hú, kipróbálom, bár eredetit ettem, az nem jött be annyira, nem tudom az amcsik miért vannak oda érte...de ez jól néz ki, leteszteljük. :)
Bianka!
Én nem nyújtottam ki az összeset,csak több részletben, nekem megmaradt a formája a mintának.
Nagyon jó lett!
Érdekes, sok helyen láttam már én is, de még boltit sem ettem. Tetszik a jó sötét színe. Nah majd egyszer ezt is kipróbálom :)
Nagyon szépek!:)
Igen én is TücsökBogárnál csodáltam meg először, de a tiedek is nagyon szépek lettek. Egyszer ettem boltit, de nem volt olyan nagy kunszt, szerintem az otthon készített sokkal finomabb lehet, már csak az a krém is benne.
Oreo ide vagy oda, nekem tetszik :) főleg, ha még el is tudom küldeni, amit írtam. Viki
Juhééééééééééé Oreo meghozta a szerencsét. Bár nekem sok benne a barnaság a kakaótól de már csak ezért is ki kell/-ene próbálni :)
Annyi helyen láttam már ezt a házi változatot és mindenki dicséri, úgyhogy az eredetinél csak jobb lehet (az ugyanis egy nagy nulla).
Az egyik ismerősünk rajong érte, az ő kedvéért tartottunk itthon belőle mindig, de aztán elkötözött és szép lassan ránk romlott az utolsó doboz. Senkit nem vitt rá a lélek a családban, hogy megegye. :D
na látom oreo ügyileg igencsak oszlanak a vélemények. boltban láttam. nem vettem. eccerűen beígértem inkább a lánypoknak, hogy helyette majd itthon valami mást.
most akkor abban sem vagyok benne, hogy a bolti oreo helyett itthoni kellene. hát közvélemény kutatásnak jó volt ez az írás.
azért az erős kontraszt itt is tetszik, hasonlóan Tücskünknél.
Foarte buni si arata chiar bine! Weekend placut!
Még én sem ettem boltit, de ezek nagyon jól néznek ki!
Gratulálok, Bianka a sikeres oreo cookie-hoz. Nem hinném hogy itt nálunk valaki is próbálta házilag késziteni, mivel hogy itt mindenki az oreo-t szereti ugy ahogy kapható a csomagban. A tiédet szivesebben enném mind az üzletit!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm. Ez a keksz tényleg ízlések és pofonok..... én tuti nem készítem el még egyszer :) Na jó nem mond,hogy soha :))))
Nagyon szépek lettek!
Megjegyzés küldése