2011. jún. 9.

Pizzás, virslis…

A megunhatatlan…. Ragózni nem is érdemes, hiszen gyors és frappáns. Nem csak vacsorára, hanem vendégvárásra is tökéletes.

Pizzás krém: 1 kis konzerv paradicsompüré – 1 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – oregano – cukor
Egy csomag virsli – egy csomag leveles tészta – tojás
A krémhez, elkeverjük a paradicsompürét, a préselt fokhagymával és az ízlés szerinti fűszerekkel. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a pizzás alappal. Másfél ujjnyi csíkokra vágjuk. Én pl. pizza szeletelővel szoktam. Minden egyes virslit tekerjünk körbe a tésztával, majd az ecseten maradt krémmel vagy maradékkal kívülről is maszatoljuk össze, majd kenjük le egy felvert tojással. Tegyük egy sütőpapíros tepsibe, majd 180 fokon süssük készre. Ha maradna tésztánk, tekerjük fel csigává.

9 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Szeretjük nagyon:)

Nelli írta...

Mi is szeretjük nagyon!Van amikor a virslit betekerem egy bacon szalonnával.Halmozzuk az élvezeteket!:-)

Nely írta...

Foarte gustosi trebuie sa fie! O zi placuta!

Éva írta...

Nagyon ötletes, nem kell a pizzatésztával kínlódni.Kifogom próbálni!

Reka írta...

Ez tenyleg szupi!!!!

Adél írta...

Játékra hívtalak,ha kedved lesz rá.

4Gyerek írta...

jöhet(ne) egy késői vacsira

Mézeskalács írta...

Csatlakozom 4Gyerekhez én is szívesen bevállalnám!!!

Raindrop írta...

Most bepakolnél belől párat, jó hideg sörrel. :)