2011. jún. 23.

Tejszínes, cukkinis rizzsel töltött gomba

Ez megint egy „én kajám”, mert férjem sem a cukkinit sem a gombát nem preferálja. A recept így két főre szóló, nekem két napi adagomat fogja tartalmazni. Mindenkinek ajánlom. Bár vega, de még is nagyon laktató és szerintem még egészséges is.

8 nagyobb gombafej – egy fél hagyma vagy póréhagyma – egy szelet paprika – egy kanál vaj – só – bors – majoránna – petrezselyem – szerecsendió – 3-4 kanál tejszín – egy marék rizs – sajt - egy nagyon kicsi cukkini
A pórét vagy hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a vajon. Közben hozzáadjuk a felkockázott paprikát, sót, borst, majoránnát és a jól átmosott rizst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, de főzés közben inkább pótoljuk. Az a lényeg, hogy a rizst majdnem készre főzzük, de ne maradjon rajta nedvesség. Hozzákeverjük lereszelt cukkinit, a tejszínt, friss petrezselymet és pár reszeletnyi szerecsendiót. Rottyantunk rajta egyet.

Megtöltjük a megtisztított gombákat, megszórjuk sajttal, elhelyezzük egy hőálló tálba és kb. 15 percig lefedve pároljuk, majd tető nélkül készre sütjük.

7 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon finom lehet, szeretjük a gombákat :)

judit60 írta...

Éljen a gomba!

Kati írta...

De jól néz ki, biztos finom is, mi is nagyon szeretjük a gombát.

Könyvlelő Kritta írta...

Szuper! Ki fogom próbálni, de tuti én is 2 napra készítem magamnak, nálunk sem eszi a férfiszekció a "csak zöldség" ételeket

Éva írta...

Nagyon finom lehet, guszta!Az összes hozzávalóit szeretem így együtt még ízletesebb lehet!

Gizi írta...

Imádni való!!! Nagyon szeretem, sőt nálunk még a férjem is kedveli az ilyen vega kajákat.:)

Mary írta...

Imádom a gombát! Csodásan néz ki!:)