2011. júl. 27.

Barackos, sárgadinnyés gyümölcssaláta (alkoholos v. mentes)

Amióta az eszemet tudom az egész család nagy gyümölcs fan. Nem telhetett el nap, hogy ne fogyasztottunk volna legalább egy almát. Ha nem, már-már elvonási tüneteim vannak. Már legalább tíz éve reggelire egészen délig csak gyümölcsöt eszem, de van, hogy vacsora után sem maradhat el egy kis friss finomság. A férjemet is sikerült rávennem a gyakori gyümölcsevésre, főleg ha előkészítem és elé teszem :). Ezt a salátát, desszertként, vendégvárásra is tálalhatjuk egy remek vacsorát megkoronázva. Ha felnőttek fogyasztják és előre tudjuk, hogy vevők rá, egy kis alkohollal is felturbózhatjuk pl. vodkával. Fejenként: fél sárgadinnye – 1 őszibarack – 2 kanál tejszínhab – ha alkoholos, akkor vodka vagy pálinka – díszítésre menta
A sárgadinnyét, meleg víz alatt, óvatosan súroljuk és mossuk át. Hiszen, belőle esszük a gyümölcsöt ne maradjon sáros, koszos. Felezzük meg, kanalazzuk ki a magját, majd kiskanállal vagy karalábévájóval vájjuk ki a húsát. A barackot érdemes meghámozni vagy nektarint használni, amit vágjunk kockára és keverjük el a két gyümölcsöt. Ha alkoholosat készítünk, adjunk hozzá egy kupicával az ízlésünknek megfelelő alkoholból. A keverékünket tegyük vissza a dinnyébe, majd tálaljuk tejszínhabbal.

8 megjegyzés:

Éva írta...

Ó de nagyon guszta! Miért kínozol, akárhogy nyújtózkodom nem érem el! Nagyon -nagyon finomat készítettél !

Petra írta...

Csodás desszert, nagyon finom lehet.
Egyetértek Évával, jó lenne lekapni a képernyőről. :)

gondaanyu írta...

Ugye este 10-kor is lehetne ?

Nely írta...

Delicioasa si prezentarea excelenta!!!

Okki írta...

Nagyon guszta! :)

Hobbychef írta...

Csodálatos!

Adél írta...

Az este mi is ezt a párosítást ettük ,csak nem tálaltam a dinnye héjában.Legközelebb majd,mert nagyon guszta és legalább mosogatni sem kell utána:)

Bianka írta...

Köszönöm