Azt hiszem ebben a melegben az év utolsó lekvárfőzésén vagyok túl, férjem szerint az utolsó az életben, mert neki kellett magozni :)))) Bár nem mond, hogy soha, mert még jön a szilva szezon. A meggylekvár receptjén nem változtattam, ugyanaz, mint tavaly, amit ITT találtok, csak most nagyobb adaggal gyártottam.
A grízpuding receptje meg innen származik, viszont kettőnknek kevesebből készítettem. Zárójelben a mi adagunkat jelöltem.
1 l tej (0,5 l) – 10 dkg búzadara (5 dkg) – 10 dkg cukor (5dkg) – 1 cs. vaníliás cukor (2 kiskanál) – 3 tojás (2 kisebb) A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal jól elkeverjük, majd egy kis tejjel felhígítjuk. A maradék tejet feltesszük forrni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Forrástól számítva 1-2 percet rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a sárgáját. Végig keverjük. Levesszük a tűzről és mehet bele a tojások habja. Adagoljuk tálkákba és hűtsük le. Lekvárral, kakaóval vagy ízlés szerint bármivel tálalhatjuk. Ha van időnk érdemes egy nappal előbb elkészíteni.
A grízpuding receptje meg innen származik, viszont kettőnknek kevesebből készítettem. Zárójelben a mi adagunkat jelöltem.
1 l tej (0,5 l) – 10 dkg búzadara (5 dkg) – 10 dkg cukor (5dkg) – 1 cs. vaníliás cukor (2 kiskanál) – 3 tojás (2 kisebb) A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal jól elkeverjük, majd egy kis tejjel felhígítjuk. A maradék tejet feltesszük forrni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Forrástól számítva 1-2 percet rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a sárgáját. Végig keverjük. Levesszük a tűzről és mehet bele a tojások habja. Adagoljuk tálkákba és hűtsük le. Lekvárral, kakaóval vagy ízlés szerint bármivel tálalhatjuk. Ha van időnk érdemes egy nappal előbb elkészíteni.
12 megjegyzés:
De jól néz ki! Jó ötletet adtál, elkészítem és behűtöm, estére jó is lesz!
Milyen szép színe lett a lekvárodnak! Biztos finom a grízpudinggal!
Nu am mai mancat de mult. Mi-ai facut pofta. O zi frumoasa!
Guszta édesség! Valóban nagyon szép a lekvárod színe!
Mióta szemezek én is a gírzpudinggal. Guszta nagyon.
Nagyon finom lehet így!
Guszta lett.
Jól néz ki! Lenyúlnám! :)))
Hmm, annyira jól néz ki, hogy holnap ki is próbálom! :)
Nagyon guszta és finom a pudding, és főleg a meggylekvárod'
Fincsi lehet az a meggylekvár, az egyik kedvencem :).
Nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése