2011. júl. 13.

Grízpuding, házi meggylekvárral

Azt hiszem ebben a melegben az év utolsó lekvárfőzésén vagyok túl, férjem szerint az utolsó az életben, mert neki kellett magozni :)))) Bár nem mond, hogy soha, mert még jön a szilva szezon. A meggylekvár receptjén nem változtattam, ugyanaz, mint tavaly, amit ITT találtok, csak most nagyobb adaggal gyártottam.
A grízpuding receptje meg
innen származik, viszont kettőnknek kevesebből készítettem. Zárójelben a mi adagunkat jelöltem.

1 l tej (0,5 l) – 10 dkg búzadara (5 dkg) – 10 dkg cukor (5dkg) – 1 cs. vaníliás cukor (2 kiskanál) – 3 tojás (2 kisebb) A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal jól elkeverjük, majd egy kis tejjel felhígítjuk. A maradék tejet feltesszük forrni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Forrástól számítva 1-2 percet rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a sárgáját. Végig keverjük. Levesszük a tűzről és mehet bele a tojások habja. Adagoljuk tálkákba és hűtsük le. Lekvárral, kakaóval vagy ízlés szerint bármivel tálalhatjuk. Ha van időnk érdemes egy nappal előbb elkészíteni.

12 megjegyzés:

Moha írta...

De jól néz ki! Jó ötletet adtál, elkészítem és behűtöm, estére jó is lesz!

Praliné Zsuzsi írta...

Milyen szép színe lett a lekvárodnak! Biztos finom a grízpudinggal!

sara & Miki írta...

Nu am mai mancat de mult. Mi-ai facut pofta. O zi frumoasa!

Éva írta...

Guszta édesség! Valóban nagyon szép a lekvárod színe!

Eszter írta...

Mióta szemezek én is a gírzpudinggal. Guszta nagyon.

Ditta tortái írta...

Nagyon finom lehet így!

Petra írta...

Guszta lett.

Barbi konyhája írta...

Jól néz ki! Lenyúlnám! :)))

Marika írta...

Hmm, annyira jól néz ki, hogy holnap ki is próbálom! :)

Elisabeth írta...

Nagyon guszta és finom a pudding, és főleg a meggylekvárod'

Ami írta...

Fincsi lehet az a meggylekvár, az egyik kedvencem :).

Bianka írta...

Nagyon szépen köszönöm