2011. júl. 8.

Marha mennyország :) avagy zöldséges marharagú

Ahhoz képest, hogy nem voltam egy marha kedvelő, mostanában nagyon bejön legyen az leves, vagy valami isteni tartalmas főétel. Nos, ez ebbe a kategóriába tartozik. Férj még burgonyafőzés alatt jól lakott vele, friss kenyérrel és kovászos uborkával :) 50 dkg marha (pl felsál) – 3 sárgarépa – 1 fehérrépa – kisebb zeller gumó – 2 hagyma – majoránna – babérlevél – pirospaprika – só – bors – 2 kisebb konzerv paradicsom – cukor – vörös bor

A marhát kisebb kockákra vágjuk. Kisebbekre, mint a pörköltbe. A hagymát most ne apróra, hanem vékony szeletekre szeljük majd egy kis olajon, dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst és fehéredésig pirítsuk együtt. Ezek után mehet bele a paradicsompüré, egy púpos kiskanál pirospaprika, bors és babérlevél, majd öntsük fel borral. Annyival, hogy épp ellepje. Levet vagy bort inkább mindig utólag pótoljuk, mert a végén egy jó sűrű ragus szaftot kell, hogy kapjunk. Ha nem szeretjük töményen a negyede, lehet víz is. Tehetünk hozzá pár csipet cukrot, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Mikor már majdnem kész, a zöldséget karikákra vagy kockákra vágjuk és összefőzzük a hússal. Krumplival, kuszkusszal, vagy ízlés szerint bármivel tálalhatjuk

7 megjegyzés:

Kati írta...

Csakis finom lehet,igazi, laktató étel.

Éva írta...

Ez nagyon finom , arról nem is beszélve hogy guszta!

Juci írta...

Küldöm a páromat hozzád ebédre!
Imádja ezt a kaját!

Marika írta...

Hát így éjféltájt rendesen meghozta az étvágyamat , nagyon jól néz ki! :)

Raindrop írta...

Imádom! :D
Mennyország fíling, főleg úgy ahogy a férjed ette.

Krisztina konyhája írta...

Biztos olyan finom, mint ahogy kinéz, kovi ubival főleg :)

Bianka írta...

Köszönöm nektek