1 csirkemell – 2 dl főzőtejszín – 1 hagyma – 1 sárgarépa – 1 konzerv kukorica – 3-4 marék zöldborsó – olaj – só – bors – majoránna – petrezselyem – curry por – 1 gerezd fokhagyma
A csirkemelleket kockákra vágjuk. Az olajon üvegesre dinszteljük az apóra szelt hagymát, majd rátesszük a húst, amit fehéredésig pirítunk. Megszórjuk borsóval, vékony csíkokra vágott sárgarépával, sóval, borssal, majoránnával, préselt fokhagymával, majd felöntjük egy bögre vízzel vagy alaplével. Ne adjunk hozzá sok levet, mert a végén csak a tejszínnel sűrítjük. Ha kész a hús, mehet bele a kukorica. A curryt ízlés szerint adagoljuk, én kevésbé szeretem, így nem tettem bele sokat. A legvégén, öntsük rá a tejszínt, lassú tűzön forraljuk össze és szórjuk meg apóra szelt petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
Más zöldségekkel is lehet készíteni pl cukkini, gomba stb.
11 megjegyzés:
O reteta minunata care-mi place. Pup!
Nagyon finom lehet! :)
Hű de guszta! Csak finom lehet!
Én is "szeressem" az ilyen vacsikat!
Most jól jönne ebédre is :)
Marcsi
Nagyon jól néz ki!
Nagyon guszta! Finom lehetett a rizzsel! Nagyon szeretem kukoricát, csak sajnos a férjuram nem nagyon!
Bianka-Gratulálok az ügyességedhez. A curry csirke nagyon guszta és finom...a tálalás elegáns, és kitünő!
Tökéletes. Jöhet ;D
Ez aztan finomsag!!!!
Gyors és finom! Én is szeretem az ilyen ételeket. :)
Ma ez lesz a vacsink. Már elkészült, lassan tálalom és várom a dícséreteket, amelyeket azonnal továbbítok majd neked. :-)
Szeretem az ilyen recepteket.
Ági
Megjegyzés küldése