2011. aug. 3.

Currys, zölséges tejszínes csirke

Nagyon szeretem a könnyen és gyorsan elkészíthető hétköznapi vacsorákat. Egy nehéz munkanap után húsz perc alatt összedobható és, ha szerencsénk van, még bevásárolni sem kell menni. Az alap receptet, egy kisméretű receptes újságból néztem ki.

1 csirkemell – 2 dl főzőtejszín – 1 hagyma – 1 sárgarépa – 1 konzerv kukorica – 3-4 marék zöldborsó – olaj – só – bors – majoránna – petrezselyem – curry por – 1 gerezd fokhagyma

A csirkemelleket kockákra vágjuk. Az olajon üvegesre dinszteljük az apóra szelt hagymát, majd rátesszük a húst, amit fehéredésig pirítunk. Megszórjuk borsóval, vékony csíkokra vágott sárgarépával, sóval, borssal, majoránnával, préselt fokhagymával, majd felöntjük egy bögre vízzel vagy alaplével. Ne adjunk hozzá sok levet, mert a végén csak a tejszínnel sűrítjük. Ha kész a hús, mehet bele a kukorica. A curryt ízlés szerint adagoljuk, én kevésbé szeretem, így nem tettem bele sokat. A legvégén, öntsük rá a tejszínt, lassú tűzön forraljuk össze és szórjuk meg apóra szelt petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
Más zöldségekkel is lehet készíteni pl cukkini, gomba stb.

11 megjegyzés:

Sara & Miki írta...

O reteta minunata care-mi place. Pup!

Okki írta...

Nagyon finom lehet! :)

Hobbychef írta...

Hű de guszta! Csak finom lehet!

marcsis írta...

Én is "szeressem" az ilyen vacsikat!
Most jól jönne ebédre is :)
Marcsi

Ditta írta...

Nagyon jól néz ki!

Éva írta...

Nagyon guszta! Finom lehetett a rizzsel! Nagyon szeretem kukoricát, csak sajnos a férjuram nem nagyon!

Elisabeth írta...

Bianka-Gratulálok az ügyességedhez. A curry csirke nagyon guszta és finom...a tálalás elegáns, és kitünő!

Petra írta...

Tökéletes. Jöhet ;D

Reka írta...

Ez aztan finomsag!!!!

Szemirámisz írta...

Gyors és finom! Én is szeretem az ilyen ételeket. :)

Ági meg az angyalai írta...

Ma ez lesz a vacsink. Már elkészült, lassan tálalom és várom a dícséreteket, amelyeket azonnal továbbítok majd neked. :-)
Szeretem az ilyen recepteket.
Ági