2011. aug. 10.

Szilvásgombóc

Szerintem a gombócok királynője. Annyira szeretem, hogy pukkadásig tudok belőle enni. Így ez a nyár sem telhetett el, hogy ne készítsek leglább egy adaggal, de mivel a recept már fenn van blogon, IDE kattintva megtaláljátok a leírását. Én személy szerint magát a gombócot jobban szeretem, mint a tölteléket. Gyermekkoromban nem is ettem meg belőle a szilvát, csak szerettem, ha a leve, szép pirosra fogja a belsejét és az íze átjárja a tésztát. Egy bánatom van, hogy férjjel még nem tudtam megszerettetni, de a nudlival már nagyon jól haladok :) A nudli ugyanebből a tésztából készül, aminek a receptjét ITT találjátok.

14 megjegyzés:

Ami írta...

Én is nagyon szeretem :) Már olyan rég ettem...

Éva írta...

A gombócok közül én is a szilvásat szeretem a legjobban! Nagyon guszta lett! Nem hiszed el, minálunk ma lesz szintén gombóc!:))

Okki írta...

Én még most sem eszem meg a szilvát, csak a gombócot :P

Nagyon guszta lett!

Könyvlelő Kritta írta...

Nálunk is nagy kedvenc :))

marcsis írta...

A Padlás-ban is éneklik:
"Ez egy jóízű kisbolygó!"
Tényleg az! Rajta aranyszínű morzsa...!
Finom nagyon!

Petra írta...

Én is egyértelműen szilvás párti vagyok. Nagyon guszta. :)))

Nely írta...

Delicioase si arata foarte bine!!!!!!!!...fac des dar nu ma satur de ele! O zi placuta!

Gizi írta...

Imádom!!! Nagyon guszta gombóckákat készítettél.:)

Bianka olvastam v. a kérdésedet!!! Nyugodtan lefagyaszthatod a teljesen elkészített gombócot. Én mindig úgy fagyasztom le, és szobahőmérsékleten hagyom kiengedni, majd a mikróba felmelegítem. Semmit nem veszít az élvezeti értékéből, és bármikor megkívánok párdarabot, nem kell vele szöszölni.:)

4Gyerek írta...

ááá, nekem soha nem ilyen szépek.

Reka írta...

Az orok kedvenc !!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

De rég ettem......kérhetek?

Liza írta...

Összefut a nyál a számban, annyira guszták! Úgy döntöttem holnap én is szílvásgombócot készítek...:)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen Köszönöm

Szemi írta...

Nekem ez a kedvenc ételem! Férj mákkal, én pedig zsemlemorzsával eszem. Belül lehet szilva, barack, mindegy, csak sok legyen! :)