Nálam az ősz, tél, ünnepek dióval párosulnak. Így ne csodálkozzatok, ha diós korszakomat fogom élni. Bár szerencsésebbek a diófával rendelkezők, mert a piacon igencsak horror áron árulják. Bár, ha jobban megfigyeljük nagy szomorúságunkra az összes magfélét.
Piskóta: 4 tojás – 30 dkg cukor – 16 dkg liszt – 12 dkg darált dió – 10 kanál hideg víz – csipet só – 1 csomag sütőpor – 2-3 csipet fahéj
Krém: 1 dl tej – 15 dkg cukor – 22 dkg darált dió – 15 dkg vaj v. margarin – 1-2 kanál rum
+ csokireszelék Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, míg a cukor meg nem olvad. Adjuk hozzá a diót, ízlés szerinti rumot, majd hűtsük le.
A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban mehet a hideg víz, só, liszt, sütőpor, fahéj, dió. Minden egyes alapanyag között várjunk egy kicsit, hogy legyen ideje jól egybeolvadni. A közepes méretű tepsinket kenjük ki (én olajjal szoktam), majd vékonyan szórjuk meg liszttel, öntsük bele a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Ha félünk, hogy odatapad béleljük ki sütőpapírral a formánkat. Minimum 20 perc kell, így csak akkor ellenőrizzük először tűpróbával és ha szükséges folytassuk a sütését. Ha nagyon égne, lazán fedjük le alufóliával. Ha kész hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt a krém robotgéppel keverjük habosra a vajjal. Kenjük meg vele a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval. De akár előre pergelt dióval, vagy csokoládémázzal is ízesíthetjük. Pihentessük 1-2 órát hűtőbe, hogy a krém rádermedjen.
Piskóta: 4 tojás – 30 dkg cukor – 16 dkg liszt – 12 dkg darált dió – 10 kanál hideg víz – csipet só – 1 csomag sütőpor – 2-3 csipet fahéj
Krém: 1 dl tej – 15 dkg cukor – 22 dkg darált dió – 15 dkg vaj v. margarin – 1-2 kanál rum
+ csokireszelék Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, míg a cukor meg nem olvad. Adjuk hozzá a diót, ízlés szerinti rumot, majd hűtsük le.
A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban mehet a hideg víz, só, liszt, sütőpor, fahéj, dió. Minden egyes alapanyag között várjunk egy kicsit, hogy legyen ideje jól egybeolvadni. A közepes méretű tepsinket kenjük ki (én olajjal szoktam), majd vékonyan szórjuk meg liszttel, öntsük bele a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Ha félünk, hogy odatapad béleljük ki sütőpapírral a formánkat. Minimum 20 perc kell, így csak akkor ellenőrizzük először tűpróbával és ha szükséges folytassuk a sütését. Ha nagyon égne, lazán fedjük le alufóliával. Ha kész hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt a krém robotgéppel keverjük habosra a vajjal. Kenjük meg vele a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval. De akár előre pergelt dióval, vagy csokoládémázzal is ízesíthetjük. Pihentessük 1-2 órát hűtőbe, hogy a krém rádermedjen.
13 megjegyzés:
Nekem is van ilyesmi receptem, csak a krémbe rum helyet erős kávét teszek.
Nagyon guszták a képek! :)
Na, akkor a dióimádatunk egyezik! Nagyon jól hangzik ez a süti!
Nagyon finom lehet, olyan csábító, most szíves megkóstolnám. Nekem szerencsére van két diófám, így napok óta diótöréssel múlatom az időt.:)
Guszta kis süti, hajrá dió és mák! :)
Én is imádom a diót!!!!!!
Csodásan néz ki! :)
Mi is dió és mákimádók vagyunk:) Isteni süti.
Nagyon finom süti!
Nagyon guszta és mutatós.
Nagyon-nagyon fincsi lehet. Ki kell probaljuk.
Iszonyat jól néz ki!
Viszem is! :)
Jól néz ki és el tudom képzelni az ízét a számban..
Én is a diós-dióra szavazok!!!!
Ez már igen! Szerintem egy finom kis Magyar módós diós süti! Jó a recept, nagyon!
Megjegyzés küldése