2011. okt. 4.

Gombás, gombás-májas burger

Férjem a májat, én mindkettőt szeretem. Mivel pár napja a gombás burger ötletét megláttam egy újságban, jött az ötlet, hogy ha már nekiálltam májat és gombát is készíteni mi lenne, ha vegyíteném a kettőt. Relatívan könnyen elkészíthető. Mivel megint lumbágós napjaimat élem nem vállalkoztam a zsömle elkészítésére, de ITT egy remek buci recept, amit mindenkinek ajánlok. Zsömle – zsömlénként egy buci nagyságú gomba – pulyka máj – fűszer – zsemlemorzsa – 3 tojás – liszt – só – paradicsom – saláta – hagyma – öntet (pl. majonéz) A májat megtisztítjuk, bundázzuk (liszt- tojás –zsemlemorzsa), majd forró olajban kisütjük. A gombát megpucoljuk, tetszés szerinti fűszerrel megszórjuk (jelen esetben sült csirke fűszer), majd kevés olajon, vagy roston megpirítjuk. Érdemes pár percre fedő alatt párolni. Ha mindennel kész vagyunk, állítsuk össze a zsömlénket. Ha magunk készítjük a bucikat, számoljunk rá legalább két órát. A májat is készíthetjük roston. Vagy máj nélkül csak gombásan

11 megjegyzés:

Mary írta...

Nagyon guszták!:)

Gizi írta...

A gombát és a májat is nagyon szeretem, na és éppen éhes is vagyok,így jöhet egy burger.:)

LaMagicaZucca írta...

Dev'essere molto gustoso..brava!!

Kati írta...

Imádom a gombát, a májat is szeretem, jöhetne.

trinity írta...

Májjal még sosem jutott így eszembe, de nagyszerű ötlet!

Petra írta...

Nekem nagyon bejön! :)))

Juci írta...

Szuper ötletet adtál. Köszi.

Névtelen írta...

Hamburger home made the best!!!;-)
Complimenti Cara mia amica..:-)
Nice to meet you!!
Kisses
Daiana

http://attimididolcezza.blogspot.com/

Foodafok írta...

Most már csak nálad vagyok hajlandó Hamburgerezni. A Meeeeki, lemaradt mint a borravaló. Eddig sem jártam náluk.

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Elisabeth írta...

Isteni finom...fantasztikus!