Férjem a májat, én mindkettőt szeretem. Mivel pár napja a gombás burger ötletét megláttam egy újságban, jött az ötlet, hogy ha már nekiálltam májat és gombát is készíteni mi lenne, ha vegyíteném a kettőt. Relatívan könnyen elkészíthető. Mivel megint lumbágós napjaimat élem nem vállalkoztam a zsömle elkészítésére, de ITT egy remek buci recept, amit mindenkinek ajánlok. Zsömle – zsömlénként egy buci nagyságú gomba – pulyka máj – fűszer – zsemlemorzsa – 3 tojás – liszt – só – paradicsom – saláta – hagyma – öntet (pl. majonéz) A májat megtisztítjuk, bundázzuk (liszt- tojás –zsemlemorzsa), majd forró olajban kisütjük. A gombát megpucoljuk, tetszés szerinti fűszerrel megszórjuk (jelen esetben sült csirke fűszer), majd kevés olajon, vagy roston megpirítjuk. Érdemes pár percre fedő alatt párolni. Ha mindennel kész vagyunk, állítsuk össze a zsömlénket. Ha magunk készítjük a bucikat, számoljunk rá legalább két órát. A májat is készíthetjük roston. Vagy máj nélkül csak gombásan
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Nagyon guszták!:)
A gombát és a májat is nagyon szeretem, na és éppen éhes is vagyok,így jöhet egy burger.:)
Dev'essere molto gustoso..brava!!
Imádom a gombát, a májat is szeretem, jöhetne.
Májjal még sosem jutott így eszembe, de nagyszerű ötlet!
Nekem nagyon bejön! :)))
Szuper ötletet adtál. Köszi.
Hamburger home made the best!!!;-)
Complimenti Cara mia amica..:-)
Nice to meet you!!
Kisses
Daiana
http://attimididolcezza.blogspot.com/
Most már csak nálad vagyok hajlandó Hamburgerezni. A Meeeeki, lemaradt mint a borravaló. Eddig sem jártam náluk.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Isteni finom...fantasztikus!
Megjegyzés küldése