2011. nov. 27.

Csokicseppes, kakaós sütemény

A nevét a szeleteléskor előbújó csillogó csokoládé darabok után kapta. Igazán finom, gyorsan elkészíthető. Gluténmentessé is tehető, így előreláthatólag ez lesz a nővérem karácsonyi süteménye. Ha őzgerincben, vagy koszorú formában sütjük és vesszük a fáradságot és készítünk hozzá egy cukor, vagy csokoládémázat, az ünnepi asztal éke is lehet. 20 dkg vaj v. margarin – 250 g cukor – egy kanál vanília aroma – 3 tojás – 250 g liszt – 1 kiskanál sütőpor – 2 kanál magas kakaótartalmú kakaó – 10 dkg keserű csokoládé vagy csokoládé pasztilla – 1 dl tej – csipet só

A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a cukorral, vanília aromával, majd sorban tojásokkal, tejjel, kakaóval, liszttel, sütőporral. Még a Chefparadeban vettem 2 cm-es csokoládé pasztillákat én azokat vágtam nagyobb darabokra, de a sima keserű csokoládé is tökéletes. A végén keverjük el és öntsük egy kivajazott, lisztezett formába. 180 fokos előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával óvatosan, mert ha pont egy cseppet találunk el, akkor olyan érzésünk lehet, hogy még nyers. Ezt a süteményt érdemes az adott esemény napján elkészíteni, de ha nem legyen folyamatosan letakarva, hogy ne száradjon ki. A szeletelését is hagyjuk a legvégére.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom süteményt csináltál, guszta! Látszanak a finom csokidarabok benne!

trollanyu írta...

Nagyon guszta kis süti:)

Petra írta...

Finom. :)

Reka írta...

Csupa csoki, kakao!!!! Aldott Adventet kivanok!!!!

Juci írta...

Nagyon finom lehetett!
Boldog adventet!

mariam írta...

Szeretem az ilyen egyszerű és nagyszerű sütiket! :-)

Bianka írta...

Köszönöm